Félelmek a lakótelepen

Rendőri vezetők részvételével, bűnmegelőzés – címmel tartottak lakossági fórumot hétfőn, a Városi Művelődési Központban.
 
 

Félelmek a lakótelepen

Rendőri vezetők részvételével, bűnmegelőzés – címmel tartottak lakossági fórumot hétfőn, a Városi Művelődési Központban.
 
 
 
 
 

Félelmek a lakótelepen

Rendőri vezetők részvételével, bűnmegelőzés – címmel tartottak lakossági fórumot hétfőn, a Városi Művelődési Központban.

A megjelent kevés számú érdeklődőt Stigelmaier Józsefné a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte. Megállapította, hogy a közbiztonság érdekében elsősorban az ott élő embereknek van feladatuk, mert ha a lakók nem értesítik a rendőrséget, a hatóság emberei nem is tudnak fellépni a rendzavarókkal szemben.

Ipsics Csaba rendőr alezredes, városi kapitány elmondta, tisztában van azzal, hogy egy lakótelepen milyen élni, és tudatában van annak, hogy lehetnek olyan magatartásformák, amelyek zavarják az ott lakó többség nyugalmát. Külön kiemelte, Veszprém a bűnözési statisztikákban nagyon jó helyet foglal el. Az elmúlt fél évben 6 %-al csökkent a bűncselekmények száma és a térség bűncselekményeinek 17 %-át követik csak el a városban.

Hangsúlyozta, megnövelték azoknak a rendőröknek a számát, akik a hétvégi estéken gyalog járőröznek. A lakótelepről az utóbbi fél évben összesen három bejelentés érkezett a rendőrségre, rendbontásról, éjszakai szabálysértésről. Bejelentést lehet tenni névvel és név nélkül. Fontos azonban tudni azt – emelte ki -, hogy a névvel ellátott bejelentések esetén több jogalapjuk van a rendőröknek az intézkedésre.

A fórumon több felszólalás foglalkozott olyan esetekkel, amelyek megkeserítik a lakótelepen élők életét. A Jutasi, a Stromfeld és a Halle úton is van egy-egy olyan lépcsőház, ahol az ott élő renitens tulajdonosok miatt a többi lakó nem érzi biztonságban magát. Az egyik felszólaló szinte fél hazamenni, mert nem tudja, mikor szúrják hátba. Sokan alátámasztották azt, hogy ezekben a lakásokba esténként nagyon kétes személyek fordulnak meg és szinte biztos, hogy törvény által tiltott szerekkel kereskednek.

A felszólalásokból az is kiderült, hogy a lakók eddig hiába tettek feljelentést. Amint megjelenik a rendőrségi autó és az egyenruhások, az ismeretlen látogatók egy pillanat alatt eltűnnek. Szerintük nem lehet ezeket a bűnözőket tetten érni, csak akkor, ha a rendőrök este, civil ruhában csapnak le rájuk.

Egy hozzászóló szerint annyira kritikus a helyzet, hogy már mindenét elvesztette. A lakását, ami mára már semmit sem ér és eladni sem tudja. Leányát, aki a kialakult helyzet miatt nem mer hazamenni.

A rendőri vezetők ígéretet tettek a helyzet rendezésére.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.