Színházi vezetők tanácskozása

A Magyar Teátrumi Társaság a 2014. év első országos közgyűlését Veszprémben tartotta.
 
 

Színházi vezetők tanácskozása

A Magyar Teátrumi Társaság a 2014. év első országos közgyűlését Veszprémben tartotta.
 
 
 
 
 

Színházi vezetők tanácskozása

A Magyar Teátrumi Társaság a 2014. év első országos közgyűlését Veszprémben tartotta.

Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke a tájékoztatójában elmondta, hogy a szervezetüknek eddig 53 tagszínháza van.

A mai közgyűlés egyik napirendje, két új szervezet tagfelvételének a megvitatása. Ezen kívül most fogják összeállítani azt a programtervezetet, amely alapján kijelölik az elkövetkezendő öt év főbb irányait. A színházi vezetőkkel ezeket az elveket igyekeznek a nap folyamán egyeztetni. A kötelező napirendek mellett megkezdik a színészi életpálya modell megalkotását is, ami egy régi adóssága az országnak.

Az általa vezetett Nemzeti Színházzal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy jelentős azoknak az új daraboknak a száma, amelyeket az elmúlt egy évben a társulattal színpadra vittek. E mellet több mint 90 vendégprodukciót fogadtak. Amikor átvette a színházat 60 százalékos volt a látogatottság, napjainkra elérték a 90 százalékot és még ezt is növelni szeretnék.

A megjelent színházi vezetőket a vendéglátók nevében Porga Gyula polgármester köszöntötte. Elmondta, hogy mint intézményfenntartó nagyon büszke a Petőfi Színházra. A színház azt a célt, amit az átvételkor megfogalmaztak, hogy a város szellemi és kulturális központja legyen, teljesítette. Mára már a színház és a színházi élet a város szerves részévé vált. Az előadásaival elnyerte a város színházat szerető közönségének a tetszését, az elmúlt időszakban nagyon magas látogatottságot tudtak produkálni.

Végezetül a közgyűlésre érkezett vendégektől azt kérte nézzenek szét a városban, ismerjék meg Veszprém történelmi emlékeit.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója az örömét fejezte ki annak, hogy vendégül láthatják a Magyar Teátrumi Társaság tagjait.

A polgármester által elmondottakat annyival egészítette ki, hogy a társulatuk tagjai az elmúlt időszakban Veszprém kulturális életében a színházi funkciók mellett még több, egyéb feladatot is vállaltak. A társulatukat a megújulás jellemzi, ezt a jövőben mind a színpadon és mind a színház külsőségeiben is szeretnének folytatni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.