Ez már az elnöknek is sok

Megdöbbent az ügyvédi kamara elnök a fideszes letámadáson – írja a 24.hu.
 
 

Ez már az elnöknek is sok

Megdöbbent az ügyvédi kamara elnök a fideszes letámadáson – írja a 24.hu.
 
 
 
 
 

Ez már az elnöknek is sok

Megdöbbent az ügyvédi kamara elnök a fideszes letámadáson – írja a 24.hu.

Sikerült a kormánypárti politikusoknak feldühíteni Bánáti Jánost, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét, aki közölte a Magyar Nemzettel: El a kezekkel a védőktől, a politika hagyja békében dolgozni az ügyvédeket!

Mindezt azok után, hogy a lap szerint Völner Pál igazságügyi minisztériumi állatitkár és Zsigó Róbert fideszes képviselő is személyében támadta Bárándy Pétert. Az ügyvéd ugyanis Ahmed H., a röszkei zavargások miatt terrorcselekménnyel vádolt, megismételt elsőfokú eljárásban 7 év fegyházra ítélt férfi védője.

Zsigó és Völner Karácsony Gergelyt, az MSZP-P kormányfőjelöltjét szólították fel, hogy hívja fel az ügyvédet, aki amúgy a szocialista kormányban igazságügyi miniszter volt, majd felvetették: csak nem Soros György fizeti Bárándyt?

Bánáti szerint megdöbbentőek ezek a nyilatkozatok, pláne, hogy az alaptörvény és a demokrácia biztosítja az ügyvédek munkáját, amit 1962-ben lefektettek. Hozzátette, még egy tömeggyilkosnak is joga van a tisztességes eljáráshoz és védelemhez. Ha a védőket kiiktatnák, akkor veszélybe kerülne a jogállam, ártatlanokat ítélhetnének el.

A védőt viszont nem szabad azonosítani a vádlottal, még ha képviseli is az ügyét.

Bánáti hozzátette: Az alaptörvényben rögzített jog, hogy a védő félelem és fenyegetettség nélkül végezhesse a feladatát. Bárándy Péter jottányit sem lépett túl ügyvédi feladatán, amihez semmi köze annak, hogy ő korábban miniszter volt. Sok százra tehető azon ügyvédek száma, akik korábban politikusként, rendőrként, ügyészként dolgoztak.

Maga Bárándy amúgy frappánsabban vágott vissza: Nem pszichiáter vagyok, hogy ezeket az embereket a problémáikkal kezelni tudjam.(24.hu)
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.