Folytassa Matolcsy...

Az MNB nagy hatalommal bíró elnöke újabban luxus rendezvényekben utazik és tovább szórja az adófizetők pénzét.
 
 

Folytassa Matolcsy...

Az MNB nagy hatalommal bíró elnöke újabban luxus rendezvényekben utazik és tovább szórja az adófizetők pénzét.
 
 
 
 
 

Folytassa Matolcsy...

Az MNB nagy hatalommal bíró elnöke újabban luxus rendezvényekben utazik és tovább szórja az adófizetők pénzét.

A Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank ismét luxus eseményekre költhette az adófizetők pénzét. Az MNB egy Fidesz közeli céggel kötött több száz millió forintos rendezvényszervezési keretszerződést – hívta fel a figyelmet a 24.hu a napokban megjelent közbeszerzési tájékoztató alapján.

Spät Judit szerint azonban ebben nemcsak az az érdekes – bár már nem meglepő – hogy ismét, egy a haveri körhöz tartozó cég kap busás megbízást. Legalább ilyen fontos lenne azt megtudni, vajon milyen luxus rendezvényekre kerülhetett sor az Akció BTL Kft korábbi keretszerződése alapján, ha sikerült a korábbi 30 hónapra szóló keretszerződést 8 hónap alatt kimeríteni? 

Az Akció BLT Kft-vel - amely a 24.hu cikke szerint a Heti válasz főszerkesztő, volt kormányszóvivő Borókai Gábor lányának, Borókai Flórának a cége - 2017 áprilisában, majd 2017 decemberében kötött szerződések tartalma ugyanis kísértetiesen hasonló. A 2017. áprilisi szerződés maximum 30 hónapra szól maximum nettó 213 millió forintra.

Ennek keretében évente legalább 3 darab, akár 1300 fős belső, dolgozói, gyerekprogramokat is tartalmazó, csapatépítő rendezvény, szintén évente legalább 35 darab, maximum 300 fős teljeskörű vagy részleges konferenciaszervezés, és évi legalább 3, maximum 500 fős nemzetközi protokolláris esemény szervezését és kivitelezését vállalta.

Ugyanakkor a 2018. januári új, 36 hónapra és 350 millió forintra szóló szerződésben kísértetiesen hasonló feladatok szerepelnek: körülbelül 3 darab, várhatóan 1000 fő körüli létszámú belső, dolgozói, gyerekprogramokat is tartalmazó, csapatépítő rendezvény, körülbelül 25 darab, maximum 500 fős és 3 darab maximum 700 fős teljes körű vagy részleges konferenciaszervezés és lebonyolítás, köztük kiemelt nemzetközi protokolláris szintű események.

 

A 2017. decemberi újabb szerződés megkötése tehát nehezen értelmezhető másként, minthogy az MNB-ben 8 hónap alatt 3 darab, kb. 1300 fős csapatépítő rendezvényt, legalább 35 darab konferenciát és legalább 3 darab, maximum 500 fős, nemzetközi protokolláris eseményt bonyolított le Borókai cége, azaz rendezvény, rendezvényt követhetett a jegybankban. Ráadásul az események a korábban vártnál akár két-háromszor drágábbak lehettek, hiszen a szerződés 2 és fél évre szólt évente ennyi eseményre, azaz a keretszerződésnek nem szabadott volna már 8 hónap alatt kifogynia. 

Annak tisztázására, hogy milyen rendezvények és milyen luxus áron kerültek megrendezésre, Spät Judit közérdekű adatigénylést adott be a Magyar Nemzeti Bankhoz- írja közleményében az Együtt. 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.