Egy hagyomány újjáéled

Ötévi szünetet követően újra lesz Veszprémben Megyefutás.
 
 

Egy hagyomány újjáéled

Ötévi szünetet követően újra lesz Veszprémben Megyefutás.
 
 
 
 
 

Egy hagyomány újjáéled

Ötévi szünetet követően újra lesz Veszprémben Megyefutás.

A megyei programról Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke adott tájékoztatást. A Megyefutás újbóli megszervezéséhez az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója adta az indíttatást. Úgy szervezik a futást, hogy minél több település tudjon bekapcsolódni és ahol 56-os emlékművek van, nagyon rövid megemlékezéseket tartanak. A második nap végén Veszprémbe a Megyeháza térre érkeznek a futók, ahol a téren lévő emlékműnél lesz egy ünnepi megemlékezés.

Ez a program ezért egyrészt szól a forradalom szelleméről, valamint rá kívánja irányítani a figyelmet az egészséges életmód elfogadtatására és felvállalására. Két napos rendezvényre készülnek, és szeretnének elérni azt, hogy minél többen kapcsolódjanak be a futásba. Eddig sok iskolától jött már visszajelzés arra, hogy a településen szívesen fogadják a futókat.

Molnár Péter a Veszprém Megyei Sportszövetség elnöke elmondta, hogy a futók naponta 80 kilométer körüli távot teljesítenek. Váltófutásról van szó, egy-egy futó 10-15 kilométer körüli távot teljesít. Ezek olyan atléták, akik rendszeres résztvevői futó versenyeknek, tehát könnyedén vállalták fel a táv teljesítését. A településekbe érve lehet majd csatlakozni a futókhoz és elkísérni őket a település végét jelző tábláig.

Az első napon október 20-án 08 órakor lesz a rajt Tapolcáról, és a következő útvonalon halad a Megyefutás: Sümeg, Csabrendek, Gyepűkaján, Káptalanfa, Nemeshany, Devecser, Kolontár, Ajka, Noszlop, Bakonypölöske, Kup, Nóráp, Pápa.

A második napon 21-én 08 órakor Zircről indulnak, Olaszfalu, Tés, Várpalota, Pétfürdő, Berhida, Papkeszi, Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Szentkirályszabadja, Veszprém útvonalon.

Ezen a napon 12 óra 30 perckor Balatonfüredről is indul egy váltó, Csopak, Alsóőrsön át Balatonalmádiba és itt csatlakoznak a Zircről indultakhoz.

A szervezők még várják azok jelentkezését, akik csatlakozni szeretnének a 2016. évi Megyefutáshoz.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.