Tovább a megkezdett orbáni úton…

A Megyei Jogú Városok Szövetségének sajtótájékoztatóján a Fidesz vezérkar felvillantotta a választási kampányuk fő irányait.
 
 

Tovább a megkezdett orbáni úton…

A Megyei Jogú Városok Szövetségének sajtótájékoztatóján a Fidesz vezérkar felvillantotta a választási kampányuk fő irányait.
 
 
 
 
 

Tovább a megkezdett orbáni úton…

A Megyei Jogú Városok Szövetségének sajtótájékoztatóján a Fidesz vezérkar felvillantotta a választási kampányuk fő irányait.

Az elsődleges céljuk a saját szavazótábor megnyugtatása és a híveik szavazóurnákhoz vitele. Orbán Viktor egyértelművé tette, hogy a fejlesztéseket és ezen keresztül a hatalmi viszonyokat most már csak a külső hatások veszélyeztethetik.

A miniszterelnök láthatóan nem számol a saját belső ellenzékével, körülötte csak hithű és a vezér akaratát vakon teljesítők maradtak. Az ellenzék veszekedő, megosztott, támogatottságát tovább rombolhatja egy-egy jó időben előhúzott, Simon Gábor vagy Czeglédy Csaba „kártya”. Nem csak ezekkel a lapokkal rendelkezik. Lehetnek még váratlan meglepetések a hatalmat kiszolgáló állami szervezetek fiókjaiban is.

A külső ellenségről szólt Szita Károly bevezetője, valamint Kósa Lajos első napirendi pontja. A migráns problémán keresztül a magyar emberek érzelmeire apelláló az Európai Unióval szembeni fokozott ellenállásról beszéltek.

Jól érzékelhető céljuk a brüsszeli felzárkózást biztosító támogatások lekicsinylése.

Szita szerint a magyarországi fejlődés a brüsszeli hibás döntések miatt torpanhat meg.

Kósa, a Modern Városok Programja kapcsán a brüsszeli támogatásokat már más aspektusból közelítette meg. Egyrészt, nagy hangsúlyt kapott beszédében az, hogy a 3500 milliárd forint, amit ide „betolnak” az jelentős részében a magyar emberek által megtermelt pénz. Másrészt, az EU által biztosított források felhasználása kötött. Szerinte Brüsszel soha nem kérdezte meg a polgármestereket arról, hogy mire szeretnének a fejlesztési pénzeket költeni.

Orbán már egyértelműsítette az elhangzottakat, és közben „bűvészkedett a számokkal”:

„Azt kell megértenünk, hogy minek köszönhető az ország fejlődése. Arra kérlek benneteket, hogy ezt a két számot tanuljátok meg és használjátok is a politikai vitáitok során. Éves viszonylatban - és ebbe mindent beleszámolva - az európai uniós támogatások összege 4 milliárd euró. A magyar emberek által megtermelt teljes összeg 110 és 120 milliárd euró között van.

Fontos a négy milliárd is, de a négy súlyát, fontosságát a 110 - 120 milliárd összevetésével kell értékelni. Ezzel azt szeretném hangsúlyozni, hogy az elmúlt nyolc évben, amit a magyar emberek elértek, az a magyar embereknek köszönhető, nem másoknak.

Ha pedig azt is megnézzük, hogy mi van az európai unióból érkező négy milliárdnyi euró mögött, akkor azt is láthatjuk, hogy tekintélyes része vissza is megy. Sőt odáig is elmerészkednék, hogy valójában keresnek rajtunk. Nekik is jó ez a rendszer, mi is megtaláljuk benne a számításainkat, de összességében a számok azt mutatják, hogy keresnek rajtunk.”

A miniszterelnök végezetül „hol tartunk” címszó alatt összegezte a kormány eddig végzett munkáját:

2010 és 2014 között az országnak össze kellett szednie magát, ebben az időszakban nagy célokat nem lehetett kitűzni. 2014-2018 között elkezdtünk jól kinézni, és ha a választók 2018-ban újra bizalmat adnak a kormányzásra 2022-re jól fogunk kinézni!

Magyarország rendben lesz! – hangsúlyozta Orbán Viktor
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.