Ellenzéki reagálás az aréna bővítés visszavonására

Ellenzéki politikusok Csalódás és kudarc- átver minket a kormány- címmel tartottak pénteken sajtótájékoztatót a Veszprém Aréna előtt.
 
 

Ellenzéki reagálás az aréna bővítés visszavonására

Ellenzéki politikusok Csalódás és kudarc- átver minket a kormány- címmel tartottak pénteken sajtótájékoztatót a Veszprém Aréna előtt.
 
 
 
 
 

Ellenzéki reagálás az aréna bővítés visszavonására

Ellenzéki politikusok Csalódás és kudarc- átver minket a kormány- címmel tartottak pénteken sajtótájékoztatót a Veszprém Aréna előtt.

Mihályi Balázs, az Önkormányzat Városstratégiai és Marketing bizottságának tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy hivatalosan is köztudottá vált az a tény, hogy elmarad a Veszprém Aréna bővítése. A kormány indoklása szerint a beruházás költségeinek vizsgálata során megállapított előzetes tervezői becslés alapján a projekt jelenleg gazdaságosan nem megvalósítható, a tízévesnél alig régebbi csarnok bővítése tízszer többe kerülne, mint a régi csarnok megépítése. Ez csalódás a veszprémieknek, a kézilabda szurkolóknak és óriási kudarc nem csak a város országgyűlési képviselőjének, hanem a polgármesternek is.

Gerstmár Ferenc, LMP önkormányzati képviselője azt emelte ki, hogy az aréna bővítésével az ellenzék alapvetően egyetértett, de már korábban is hangot adott annak a véleményének, hogy a tervezett költség irreálisan magas, ebből az összegből más fontosabb beruházások megvalósítására lenne szükség.

A miniszterelnök 2016. május 10-én a Modern Városok Program veszprémi tájékoztatóján azt mondta, az aréna bővítését 3 milliárd forintos beruházásból meg kell tudni oldani. A 13 szoros drágulást annak ellenére sem nyelte le a kormány, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy 2018. novemberi kormányinfón úgy nyilatkozott: „nem késik a Veszprém Aréna bővítése. Nem kérdés, hogy annak a 2022-es kézilabda Európa-bajnokságra meg kell valósulnia”.

Ebből is látszik, átver minket a kormány. Az októberi választásokat követően a Modern Városok Program átfogó áttekintésére van szükség annak érdekében, hogy tisztán lássuk, mi az, ami ténylegesen megvalósulhat az ígéretekből.

Katanics Sándor, a DK önkormányzati képviselője kiemelte, hogy a polgármester és az országgyűlési képviselő próbálnak menekülni, amikor közös közleményükben arról írnak, a Modern Városok Program több elemét nem érinti az arénával kapcsolatos döntés. el lehet-e hinni ezután bármilyen ígéretüket?

Még ha le is írták, maguk sem biztosak abban, hogy megépül a 8-as és a 82-es közötti útkapcsolat, és így a Bendevölgy utcai csomópont helyzete sem rendeződik. Abban reménykednek, hogy legalább ezt a döntést nem vonja vissza a kormány az önkormányzati választás előtt.

De Porga Gyulának és Ovádi Péternek erre nincs ráhatása, másrészt az is látszik, hogy nincs a két politikusnak érdekérvényesítő képessége a kormánynál. Önmagáért beszél az, hogy eszükben sincs tiltakozni a döntés ellen. Egy olyan tervet fogadtak el ami 40 milliárdba kerül és azt már az elején látni kellett volna, hogy ennyiért az a beruházás nem fog elkészülni.

Próbálnak jó képet vágni ahhoz, hogy egy ellenzéki városnak, Szegednek simán meg az, ami Veszprémnek nem. Nem attól kell tartani, hogy Veszprémnek októbertől ellenzéki polgármestere lesz, sokkal inkább attól, hogy egy érdekérvényesítő képesség nélküli kormánypárti polgármester marad, mert akkor további fejlesztésektől eshet el a város.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.