Baloldal a NET adó ellen

„Nem a netadóra”- címmel tartottak tájékoztatót szerdán Veszprémben a szocialisták.
 
 

Baloldal a NET adó ellen

„Nem a netadóra”- címmel tartottak tájékoztatót szerdán Veszprémben a szocialisták.
 
 
 
 
 

Baloldal a NET adó ellen

„Nem a netadóra”- címmel tartottak tájékoztatót szerdán Veszprémben a szocialisták.

A tájékoztatást a két fiatal politikus stílusosan, a „narancspont” bejárata előtt tartotta.

Mihályi Balázs, az MSZP megyei elnökségének tagja egyértelműen azt hangsúlyozta, hogy az MSZP nemet mond a netadóra, ezért a bevezetését el kell felejteni. Azt kell látni, hogy napjainkra az internet a gazdaság és magán élet teljes területén jelen van és a fejlődés szerves részévé vált. Az EBESZ álláspontja szerint az internethez való hozzáférés emberi jog.

A fiatal politikus szerint ez az adó az élet két területére is hatással lehet. Ez egy újabb teher a magánszemélyeknek, valamint a családoknak és a kis- és középvállalkozásokat is nehéz helyzetbe hozza. E mellett csökkenhet az ország digitális fejlődésének üteme. A szocialisták ezt az adót a kormány új pénzbehajtásának tekintik.

Jabronka Richard, az MSZP Megyei Ifjúsági Tagozatának elnöke az internet adó hatását, a megyeszékhelyen kívüli településekre nézve elemezte. Úgy látja, hogy a kisebb településeken a tőkeerős nagy szolgáltatók nincsenek jelen.

Egy Pápa nagyságú városban is csak több kis szolgáltató van, akikhez mindössze néhány száz előfizető tartozik. Ezeknél a 700 forintos adó, valamint az elengedhetetlen működtetési kiadások olyan jelentős veszteséget okoznak, ami a csomag árának jelentős megemelését idézik elő, vagy a szolgáltató megszűnéséhez vezethet. Így a kisebb településeken nem lesz meg az a lehetőség, hogy az ott élők gyakorolják az emberi jogaikat.

Az elnök bejelentette, hogy az MSZP minden törvényes eszközzel tiltakozni fog a netadó bevezetése ellen, a megyében saját szervezésű tiltakozásokat kívánnak szervezni. Ennek helyeit és időpontjait a közeljövőben egyeztetik és hozzák nyilvánosságra.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.