Nyári napközis tábor Veszprémben

A város önkormányzata idén kilencedik alkalommal szervezi meg a megyeszékhelyen élő gyerekek napközis táboroztatását.
 
 

Nyári napközis tábor Veszprémben

A város önkormányzata idén kilencedik alkalommal szervezi meg a megyeszékhelyen élő gyerekek napközis táboroztatását.
 
 
 
 
 

Nyári napközis tábor Veszprémben

A város önkormányzata idén kilencedik alkalommal szervezi meg a megyeszékhelyen élő gyerekek napközis táboroztatását.

A napközis tábor a Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium épületében és udvarán öt héten át tart. A jelentkezés feltétele volt, hogy a gyerekek veszprémi bejelentett lakcímmel rendelkezzenek és a városban működő valamelyik általános iskolának a tanulói legyenek.

A fizetendő napi térítési díj gyerekenként 1500 forint, ez az összeg tartalmazza a napi háromszori étkeztetést, a sport és kulturális programokon való részvételt, valamint napközben a pedagógusi felügyeletet.

Ebben az évben a napközis táborba a veszprémi iskolákból 291-en jelentkeztek és ez azt jelenti, hogy időszaktól függően naponta átlagosan 101-141 gyerek vesz részt a tábor életében. A gyerekek felügyeletét - az aktuális létszámához igazítva - naponta 9-11 pedagógus segíti.

A gyerekeknek nagyon változatos programokat biztosítanak. Jó idő esetén ellátogatnak a balatonfűzfői Balatoni Bob Szabadidőparkba, a Zirci Arborétumba, a Veszprémi Állatkertbe, a Természettudományi Múzeumba, kihasználják a Balaton nyújtotta lehetőségeket és minden héten mozi látogatás is van.

Némedi Lajos alpolgármester szerint a szülők és a gyerekek ezt a nyári tábort a jó adottságai miatt szeretik. Ezért van az, hogy évről évre nő a táborba jelentkező gyerekek száma.

A tábor tervezett költségvetése 9 millió forint, melynek jelentős részét, 5 millió forintot az önkormányzat költségvetéséből biztosították.

Az alpolgármester a tájékoztatója során külön foglalkozott a város nyári gyermekétkeztetésével. Elmondta, hogy az önkormányzat ebben az évben is biztosítja a hátrányos helyzetű gyerekek rendszeres nyári étkeztetését.

A rászorultak a nyári szünet idején - 43 munkanapon - térítésmentesen juthatnak hozzá a főtt ebédhez. Ebben a programban 88 család és ezen keresztül 169 gyerek érintett. A 6072 adag ebéd megfőzését a Bakony GASZT biztosítja. Az ebédet a Jendrassik iskola konyháján osztják ki és az ételt, igény szerint el lehet vinni, vagy a helyszínen lehet elfogyasztani. A gyermekétkeztetés 2,7 millió forintba kerül és ebből 1 millió forintot az önkormányzat biztosít.

Horváth Miklós táborvezető megköszönte a város vezetésének azt, hogy a gyerekek nyári táboroztatását már ilyen sok éve megtudják rendezni. A résztvevők az ittlétük alatt nagyon sok hasznos dolgot tanulhatnak meg. Például rengeteg ismeretet szerezhetnek a múzeumlátogatások alkalmával, ahol minden esetben képzett múzeum pedagógusok fogadják a gyerekeket. De több olyan kézműves foglalkozást is szerveznek, ahol a gyerekek számtalan új, számukra érdekes ismeretet sajátíthatnak el.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.