Az új színházi évad beindítása

Évadnyitó társulati ülést tartottak hétfőn a Veszprémi Petőfi Sándor Színházban, ahol a színház igazgatója a dolgozóinak boldog új évadot kívánt.
 
 

Az új színházi évad beindítása

Évadnyitó társulati ülést tartottak hétfőn a Veszprémi Petőfi Sándor Színházban, ahol a színház igazgatója a dolgozóinak boldog új évadot kívánt.
 
 
 
 
 

Az új színházi évad beindítása

Évadnyitó társulati ülést tartottak hétfőn a Veszprémi Petőfi Sándor Színházban, ahol a színház igazgatója a dolgozóinak boldog új évadot kívánt.

Oberfrank Pál színházigazgató köszöntőjét követően Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg az ünnepséget. Megítélése szerint a társulat az elmúlt színházi évadot nagy sikerrel zárta. Az elkövetkezendő időszak műsorprogramját nézve, az látható, hogy nagyon sok olyan műsorral találkozhatnak a nézők, amelyek nagy érdeklődésre tarthatnak számot.

Emlékeztetett arra is, hogy a város vezetése magáénak érzi a színházat és nagyon szeretnének azt, hogy a társulat tagjai az elkövetkezendő időben is hasonló sikereket érnének el, mint az elmúlt évadban.

A

„helyzet fokozódik” kezdte a beszédét a klasszikusnak számító mondással az igazgató. Oberfrank Pál kiemelte - a társulat minden egyes tagja azt szeretné, hogy a jövőben minden nap délután hét órakor a függöny felgördülne. A társulat vezetésének alapvető kötelessége, hogy ezt biztosítsa. Ehhez viszont az kell, hogy a tervezett pénzügyi kiadás betartásra kerüljön. Ne legyen felesleges, kihasználatlan idő és az anyagbeszerzések is a legjobb áron kerüljenek lebonyolításra.

Az igazgató egy kicsit visszatekintett az elmúlt időszakra és megállapította, hogy a társulat tagjai egy nagyon nehéz időszakon vannak túl sikeresen. A nyár folyamán több bemutatkozásuk volt Budapesttől, Szarvason keresztül Zágrádig, ahol a tagjaik fegyelmezetten, magas művészi színvonalon oldották meg a feladataikat.

Annak külön örömét fejezte ki, hogy a színészek az egészségügyi problémáikat a nyári szabadság idejére hagyták, ezért az évadot szinte teljes létszámban kezdhetik.

Eperjes Károly, az igazgató által elmondottakat annyiban egészítette ki, hogy ezen a nyáron is jó volt Veszpréminek lenni, mert társulat az ország több színpadján ért el nagyon szép sikereket. Köszönet ezért mindenkinek és a még lábadozóknak gyors gyógyulást kívánt.

Oberfrank Pál igazgató ezt követően néhány közérdekű bejelentést tett.

A Bujtor István emlékgyűrűt, valamint a Medgyaszay díjat a Víg özvegy- bemutatóján adják át és ennek egyik oka az, hogy a társulat ezen az előadáson van a legnagyobb számban jelen.

Szeptember 14-én egy Nyílt Nap keretében, egy játékot indítanak: Hét próba a bérletekért – címmel. Külön pálya (feladatsor) lesz a gyerekeknek és a felnőtteknek és a próbát teljesítők között bérleteket sorsolnak ki.

Szeptember 21-én egy jótékonysági gálát szerveznek, amelynek a bevételét a veszprémi kórház onkológiai részlege fogja megkapni.

Új együttműködést alakítanak ki a veszprémi egyetem hallgatóival és egy olyan bérletet ajánlanak fel nekik, ahol a fiatalok maguk választhatják ki azt a három előadást amit meg szeretnének nézni.

Egy másik kezdeményezés egy úgynevezett Brusznyai Bérlet, amellyel a pedagógusoknak szeretnének kedveskedni, ami öt előadásra adna a tanároknak kedvezményt.

Fontos bejelentése volt az igazgatónak az is, hogy megújult a színház honlapja is, amit ott a helyszínen ünnepélyes keretek között indítottak be.

Az évadnyitót követően került sor a pezsgő bontásra és befejezésként - a nézők megnyugtatására – a társulat tagjai munka, baleset és tűzvédelmi oktatásban részesültek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.