Külföld a közelgő választásról

Süddeutsche Zeitung írása szerint olyan ellenfél veszélyeztetheti Orbán győzelmét, aki nincs a szavazólapokon.
 
 

Külföld a közelgő választásról

Süddeutsche Zeitung írása szerint olyan ellenfél veszélyeztetheti Orbán győzelmét, aki nincs a szavazólapokon.
 
 
 
 
 

Külföld a közelgő választásról

Süddeutsche Zeitung írása szerint olyan ellenfél veszélyeztetheti Orbán győzelmét, aki nincs a szavazólapokon.

Az április 8-i magyarországi választáson ki fog derülni, hogy a migrációs áradat visszaesése mellett még mindig elegendő politikai potenciál rejlik-e Orbán Viktor miniszterelnök bevándorlásellenes kampányüzenetében – írta kedden a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai napilap.

A cikk szerint a választásoknak továbbra is a kormánypárt a legnagyobb esélyese, a szerző valószínűnek nevezte a Fidesz újbóli győzelmét, még ha az a legfrissebb felmérések szerint kisebb arányú is lesz, mint korábban. Hangsúlyozták, hogy az ellenzék megosztott, a kormányváltáshoz pedig a centrista, a zöldpárti és a szocialista vezetőknek össze kellene fogniuk a szélsőjobboldali, nacionalista Jobbikkal.

Mint írták, Orbán főként azzal kampányol, hogy fenn fogja tartani Magyarország és Európa határainak és kultúrájának védelmét a Közel-Keletről és Afrikából érkező bevándorlókkal szemben.

A kormányfő ezzel egyfajta hősévé vált a nacionalista nemzetközi köröknek, a migrációra való fókuszálás azonban a jelek szerint egyre csökkenő eredményeket hoz Magyarországon, ahol a határpolitika már nem képezi belpolitikai vita tárgyát, Orbán Viktornak ugyanis szinte minden riválisa támogatja a miniszterelnök álláspontját a bevándorlással kapcsolatban, az illegális határátlépések száma pedig jó ideje rendkívül alacsony, ráadásul az ügyet némiképp a korrupciós vádak is háttérbe szorították a kampányban – emelte ki a politikai-üzleti újság európai kiadása.

A Süddeutsche Zeitung című német liberális lap a parlamenti választásokkal összefüggésben foglalkozott Magyarországgal a keddi számában.

A szürke eminenciás kampánya című írásában Peter Münch kiemelte, hogy a vasárnapi parlamenti választás előtt megjelent egy olyan ellenfele Orbán Viktor miniszterelnöknek, akinek neve nem szerepel a szavazólapokon, de veszélyeztetheti biztosnak hitt győzelmét.

Ez az ellenfél  a kormányfő korábbi útitársa, Simicska Lajos, egy befolyásos ember, aki médiabirodalma révén megszorongathatja a kormányfőt a hatalmi visszaélésekről és nepotizmusról szóló beszámolókkal. A lap szerzője a többi között hozzátette, hogy az Elios körüli ügyek a többi váddal együtt jelentős robbanóerőt fejtenek ki, hiszen a választók előtt egy olyan ország képe bontakozik ki, amelyben egy szűk klikk szégyentelenül gazdagodik – forrás 24.hu.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.