Orbán Viktor: A magyarok a túlélés bajnokai - Európa szivárványos családokkal kísérletezik?

A miniszterelnök augusztus 20-án átadja a Nemzeti Összetartozás Emlékművét. Orbán Viktor szerint a nyugat elvesztette vonzerejét a magyarok szemében.
 
 

Orbán Viktor: A magyarok a túlélés bajnokai - Európa szivárványos családokkal kísérletezik?

A miniszterelnök augusztus 20-án átadja a Nemzeti Összetartozás Emlékművét. Orbán Viktor szerint a nyugat elvesztette vonzerejét a magyarok szemében.
 
 
 
 
 

Orbán Viktor: A magyarok a túlélés bajnokai - Európa szivárványos családokkal kísérletezik?

A miniszterelnök augusztus 20-án átadja a Nemzeti Összetartozás Emlékművét. Orbán Viktor szerint a nyugat elvesztette vonzerejét a magyarok szemében.

Augusztus 20-án emlékeztetni kell magunkat arra: a saját otthont, földet hazát nyújtó önálló államiság, a népek életének inkább kivételes, mint természetes létállapota - mondta Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédében, és kiemelte, hogy egy népnek, aki saját hazára vágyik, és saját szokásai szerint akarja berendezni életét, a szabadságáért minden percben meg kell küzdenie, akkor is, ha ez nem mindig nyilvánvaló - írja a Magyar Nemzet.

Kényelem, szűklátókörűség, politikai könnyelműség, az élj a mának, a történelem rendre visszatérő veszedelme.

Őseink munkájára reagálva hangsúlyozta: micsoda idők, micsoda nagyság, dicsőség és példátlan teljesítmény! Máig nem értjük honnan a tudás. Hála és köszönet! Mennyi tetterő, céltudat, és vitézség kellett ahhoz hogy mi ma itt éljünk – tette hozzá a kormányfő.

Tudjuk, hogy hazánk válságos pillanatiban a megsemmisülés szakadékának szélére szorulva újra és újra utat tör magának és buzog a ki tudja honnan felsereglő magyar. Ezért lesz újra dicsőség – hangsúlyozta a tisztavatásra felsorakozottaknak Orbán Viktor. Ma még kevesen tudják, hogy mennyire fontos szerep vár Önökre, nemcsak fegyvereink gyarapodó ereje miatt. Az élet kötelesség – emelte ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor kiemelte: az élet kötelesség, és a korszellemmel szemben ezen áll vagy bukik Magyarország jövője. A miniszterelnök arról beszélt, ez az igazság tölti majd meg lélekkel a mai gazdasági gyarapodást, és ad iránytűt a felnövekvő nemzedékek kezébe. A kormányfő hangsúlyozta, az önzés behálózta az európai életet, de akinek célja az, hogy kötelességét teljesítse, sohasem téved el, nem kínozzák értelmetlen vágyak, nem hálózza be az éhes önzés.

Önök mától egy férfieszményt, a kötelességét fegyverrel, és ha kell élete árán is teljesítő katonáét testesítik meg számunkra - mondta Orbán Viktor az újonnan avatott tiszteknek. A miniszterelnök úgy fogalmazott: minél kevesebben vannak, akik teljesítik kötelességüket, másoknak annál inkább kell. Ez a küldetés vár a magyar honvédtisztekre - húzta alá a kormányfő. A miniszterelnök az ország nevében megköszönte az új tisztek szüleinek, hogy ilyen derék hazafiakat adtak Magyarországnak.

Ma átadjuk és felszenteljük az összetartozás emlékhelyét – folytatta Orbán Viktor, és hozzátette: A trianoni diktátum századik évfordulója alkalmából vállalt kötelességünket teljesítettük. Európa , sőt a teljes Nyugat sem képes többé maga felé irányítani a világgazdaság erőforrásainak áramlatait, ezért erőpróba előtt állunk – mondta a miniszterelnök, és kiemelte, hogy vissza kell találni Európának a kemény munka, az észszerű gazdálkodás és a felelős életvezetés világába.

A miniszterelnök hangsúlyozta: kétségek gyötörnek bennünket az európai civilizáció jövője miatt, és a kontinens országai széttartó irányban haladnak. A nyugat lemondott a nemzet erejéről, a házasság és az utódok nyújtotta boldogságról és a keresztény Európáról – mondta a miniszterelnök, és kiemelte: ehelyett migrációval, nyitott társadalommal és szivárványos családokkal kísérleteznek.

Orbán Viktor szerint Közép-Európa népei viszont a munka becsületét, a nemzeti büszkeséget és a keresztény értékeket helyezik középpontba. Ezért megvédjük határainkat, és migránsok helyett saját gyermekeinkre hagyjuk a hazánkat – mondta Orbán Viktor, majd hozzátette: a nyugat elvesztette vonzerejét a mi szemünkben. A kormányfő szerint a kontinens egyik fele sem kényszerítheti a másikra saját világlátását.

A közé-európai népek, amelyek életüket egy megújított keresztény világban képzelik el, meg kell, hogy találják az együttműködés útját, ami garantálja önállóságukat, de hozzájárul az európai egységhez is. Ez csak akkor lehetséges, ha megértjük hogy Közép-Európát nekünk közép-európaiaknak kell megszervezni – mondta a miniszterelnök, és kiemelte: nem vezet jóra, ha idegenek szervezik meg Közép-Európa életét, mert az megosztottsághoz, alávetettséghez vezet, és értékes munkánk hasznait mások szedik.

Forrás: mfor.hu

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.