Nem túl meglepő hír a közbeszerzésekben

Mészárosék tervezik az Országos Széchényi Könyvtár 550 milliós raktárát – írja a 24.hu.
 
 

Nem túl meglepő hír a közbeszerzésekben

Mészárosék tervezik az Országos Széchényi Könyvtár 550 milliós raktárát – írja a 24.hu.
 
 
 
 
 

Nem túl meglepő hír a közbeszerzésekben

Mészárosék tervezik az Országos Széchényi Könyvtár 550 milliós raktárát – írja a 24.hu.

550 millió forintért, az eredetileg becsült árnál 96,6 millióval drágábban tervezi meg az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Archivális Raktárépületét, illetve az ahhoz kapcsolódó infrastruktúrát a TSPC Kft. és a Fejér B.Á.L. Zrt. tulajdonában lévő Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. — derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjának mellékletében megjelent hirdetményéből.

A Fejér B.Á.L. Zrt. Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó gyerekeinek cége, erre utal a cég neve is: a tulajdonos Mészáros Beatrix, Mészáros Ágnes (aki házasságkötése óta a Homlok-Mészáros Ágnes nevet viseli) és ifj. Mészáros Lőrinc.

A céget csupán 2015-ben alapították, de a forgalma tavaly már meghaladta a 10 milliárd forintot. Leányvállalata, a Fejér Tervező 2017 márciusában alakult, és a csonka üzleti évben 72,5 millió forintos bevételt értek el. A vállalkozást arra a Fábián Istvánra bízták, aki egy személyben egy másik Mészáros-cég, az Alcsúti Szálloda Projekt Kft. ügyvezetője is.

A TSPC Kft.-nek nem ez az első közpénzes munkája: az Átlátszó Blogjának cikke szerint a Szemerey Tamáshoz, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez köthető Raw Development Kft.-vel közösen végezték el annak a Csónak utcai Ybl-villának a műszaki ellenőrzését, illetve a projektlebonyolítói feladatait, amelyből a jegybank Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa 4,49 milliárd forintért alakított ki művészeti galériát és éttermet. Honlapjukon referenciaként tüntetik fel a zalaegerszegi uszodakomplexumot és a Millenáris Szélkaput is.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: összesen egymilliárd forintért költözik át az OSZK archívuma a Pilisbe. Az új raktárépületet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai kollégiumához közel, egy 17 hektáros területen alakítják ki, de a szolgáltatási célú példányok továbbra is a Palota negyedben lévő épületben maradnak. Forrás 24.hu

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.