Ellenzéki vélemény a választásokról

Az összefogás pártjai sajtótájékoztatón értékelték az önkormányzati választást követően kialakult politikai helyzetet.
 
 

Ellenzéki vélemény a választásokról

Az összefogás pártjai sajtótájékoztatón értékelték az önkormányzati választást követően kialakult politikai helyzetet.
 
 
 
 
 

Ellenzéki vélemény a választásokról

Az összefogás pártjai sajtótájékoztatón értékelték az önkormányzati választást követően kialakult politikai helyzetet.

Katanics Sándor önkormányzati képviselő úgy látja, hogy október 13-án megkezdődött a NER lebontása. Ezt támasztja alá az is, hogy Porga Gyula a veszprémi közgyűlésbe jutó hét ellenzéki képviselőtől együttműködést kért. A képviselő szerint nagyon sok olyan esetben, ami a veszprémiek érdekeit szolgálta az ellenzék az együttműködésre a múltban is kész volt.

A politikus kiemelte számtalan esetben bizonyították már, hogy számukra Veszprém az első. Ezért olyan esetekben, amikor egy szűk csoport érdekeiben döntött a város vezetése igyekeztek megakadályozni annak megvalósítását. Nem engedték, hogy a városi források ellenőrizetlenül és büntetlenül legyenek elköltve.

Katanics Sándor úgy értékelte, hogy a négy egyéni körzetben a sikeres győzelmet az ellenzéki összefogás eredményezte. A Fideszt a Lokálpatrióták indulása mentette meg, három egyéni választókerületekben is. Szerinte a Lokálpatrióták nem az ellenzék győzelmét akarták, hanem annak megakadályozásáért kapható „üveggyöngyöket.” A politikus megköszönte a választópolgárok jelentősen megnövekedett támogatását. Végezetül elmondta, hogy az ellenzéki pártok a további összefogásban a jövőben is azért fognak dolgozni, hogy a demokráciát helyreállítva Veszprém ne csak kirakatváros legyen, hanem az itt élők számára élhető, otthonos, zöld.

Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő azt emelte ki, hogy egy élhető városért szeretnének az önkormányzatban mindent megtenni. Nem várnak az önkormányzat alakuló üléséig, ezért már most arra kérik Porga Gyula polgármestert, hogy legyen végre „nagyfiú.” Szabadítsa fel a várost a hulladékkezelő környezetszennyező működése ellen joggal tiltakozók hetek óta tartó félpályás útlezárásaitól.

Ehhez a megítélésük szerint két dolgot kell tenni: A társulás legnagyobb településének polgármestereként kezdeményezze a társulási elnök azonnali leváltását. Másrészt, ültesse tárgyalóasztalhoz a társulás vezetőit és a tiltakozó települések polgármestereit. Ezzel a megegyezésig szünetelhet a Veszprémet reggelenként megbénító félpályás útlezárás.

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a döntéshozatalból kihagyott veszprémiek képviseletét sohasem adják fel. A Mester utca megkezdett felújítása kapcsán sem, mert az útszélesítés és az ideiglenes aszfaltozás a gépjárműforgalmat indokolatlanul és feleslegesen közelebb viszi a lakóházakhoz. Az aszfaltozás nem oldja meg a kaotikus parkolási problémákat sem.

A politikus szerint a pénzkidobás helyett olyan megoldásra van szükség, amely a lakók bevonásával véglegesen és megnyugtatóan rendezi a közlekedési és parkolási helyzetet, nem csökkenti, hanem növeli a zöldfelületeket. Átgondolt, végleges, zöld megoldásokra van szükség – hangsúlyozta a képviselő.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.