Haverok a zsírosbödön mellett

A Fidesz-közeli osztalékzuhatag még mindig jól működik, írja nepszava.hu.
 
 

Haverok a zsírosbödön mellett

A Fidesz-közeli osztalékzuhatag még mindig jól működik, írja nepszava.hu.
 
 
 
 
 

Haverok a zsírosbödön mellett

A Fidesz-közeli osztalékzuhatag még mindig jól működik, írja nepszava.hu.

Habár az Orbán-kabinet kritikátlan szószólójává vált, és így az állam is kitömte hirdetésekkel az Andy Vajna film- és kaszinócsászár tulajdonába került TV2-t, tavaly – a 24 milliárdról 35 milliárd forintra emelkedő árbevétel ellenére – a társaság több mint kétmilliárdos veszteségbe csúszott – hívta fel a figyelmet a 24.hu.

Igaz, a szintén TV2-, illetve Vajna-közeli IKO-csoport egyes fontos vállalatai – az IKO Kábeltévé Kft. és az IKO Műsorgyártó Kft. - 756 milliós összesített nyereségükből 730 milliót ki is fizetnek. Ezzel szemben a német RTL Group hazai tévécége, az RTL Klub mögött álló Magyar RTL Televízió Zrt. 28 milliárdról 34 milliárdra emelkedő bevétel mellett tavaly 1,2 milliárdos plusszal zárt.

Tavaly 581 milliós árbevétel mellett 95,4 millió forintos adózott eredményt ért el Andy Vajna felesége, Vajna Tímea barátnője, Sárosi Krisztina Mónika állami megbízásokkal szépen ellátott rendezvényszervezője, a Sensation Event&Congress Kft. is – írta a portál.

A kormányfő egyik veje, Tiborcz István egykori érdekeltsége, a gyanús közvilágítási tenderei miatt éppenséggel az Európai Csalás Elleni Hivatal célkeresztjében lévő Elios Innovatív árbevételét tavaly 1,7 milliárdról 4,9 milliárdra, nyereségét pedig 74 millióról 282 millióra emelte. Utóbbi összeget a részvényesek kivették – tájékoztat a hvg.hu.

Az Elios új tulajdonosa, a West Hungária Bau nevű építőipari csoport árbevétele 25 milliárdról 41 milliárdra, adózott nyeresége pedig 2 milliárdról 5 milliárdra ugrott. A fő tulajdonos, Paár Attila és társai ebből összesen 2,5 milliárd forintot vettek fel.

A Mészáros Lőrinccel üzletelő Szíjj László építőipari társasága, a Duna Aszfalt árbevételét 43 milliárddal mintegy százmilliárdra emelte; ebből 19 milliárdos nyereséget értek el, a tulajdonos pedig 12 milliárdot vont ki – közölte a Hír TV és a hvg.hu. Az online lap több más, a NER kegyeit élvező építőipari vállalkozás hasonló sikeréről is beszámol.

Matolcsy Ádám cége, a Magyar Stratégiai Zrt. nyeresége 120 millióról 270 millióra nőtt. – írta a lap.

Sikeres évet zárt Habony Árpád nem hivatalos kormányfői tanácsadó médiacége, a Lokál napilapot, a lokal.hu-t és a 888.hu-t kiadó Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. is – közli az mfor.hu.

Az árbevétel 2 milliárdról 3 milliárdra, a nyereség pedig 54 millióról közel 700 millióra ugrott, amit a tulajdonos egy az egyben fel is vett.(forrás nepszava.hu)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.