Társulati ülés a Hangvillában

Kedden évértékelő és évadnyitó társulati ülést tartottak a Pannon Várszínházban.
 
 

Társulati ülés a Hangvillában

Kedden évértékelő és évadnyitó társulati ülést tartottak a Pannon Várszínházban.
 
 
 
 
 

Társulati ülés a Hangvillában

Kedden évértékelő és évadnyitó társulati ülést tartottak a Pannon Várszínházban.

A társulat tagjait Vándorfi László igazgató köszöntötte és köszönte meg azt a munkát, amit a színháznál dolgozó műszakiak, színészek és szervezők az elmúlt évadban végeztek. A nyáron 41 alkalommal léptek fel, amit azért nem volt egyszerű teljesíteni, mert a hőség próbára tette a teljes társulatot. Nagyon sokat segített az, hogy a felkészülést, valamint az előadások többségét a Hangvillában tudták megtartani, ami a társulatnak és a nézőknek kellemes környezetet biztosított.

Az igazgató elmondta, hogy idén a 15. évadot kezdik meg, ami azt bizonyítja, hogy a Pannon Várszínház működésére Veszprém megyében komoly társadalmi igény van. Emlékeztetett a kezdetekre, arra, hogy már az első előadások is megmutatták: amit a programjaikban sok esetben képviselnek és a színpadon bemutatnak, az nem a kommersz kategóriába sorolható.

A Pannon Várszínház tizenöt évvel ezelőtt néhány környező település önkormányzatának a segítségével, valamint művészetet szerető egyének támogatásával jöhetett létre. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata is az elsők között támogatta a színház megalakítását. Jelenleg szintén jelentős segítséget kapnak a működésükhöz, ezzel is elismerve azt a munkát, amit a színház az eltelt időszakban végzett.

Vándorfi László külön megköszönte a nézők támogatását, akik előre megveszik a bérleteiket, ezzel megelőlegezve az anyagiakat a színháznak. Ezt a színészek színvonalas előadásokkal igyekeznek megköszönni és a minőségre a visszacsatolás még mindig pozitív volt. Úgy érzi, még soha nem volt annyira együtt a társulat, mint ennek az évadnak a kezdetén. Maradt az a koncepció, hogy a tehetséges fiatalokat karolják fel és adnak nekik lehetőségeket a bizonyításra a színházi élet minden területén.

Némedi Lajos alpolgármester megköszönte a színház eddigi tevékenységét és az örömét fejezte ki, hogy a társulat megérte a 15. évet. Úgy látja, hogy ez nagyon tudatos művészeti munkát, és kitartást igényelt. Bízik abban, hogy a következő 15 év után is ez lesz elmondható, mert nem lehet elképzelni a térség színházi életét a Pannon Várszínház nélkül.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.