Sportévnyitó a Hangvillában

Veszprém város élsportolóit köszöntötték és hivatalosan is kezdetét vette a 2014. évi sportszezon.
 
 

Sportévnyitó a Hangvillában

Veszprém város élsportolóit köszöntötték és hivatalosan is kezdetét vette a 2014. évi sportszezon.
 
 
 
 
 

Sportévnyitó a Hangvillában

Veszprém város élsportolóit köszöntötték és hivatalosan is kezdetét vette a 2014. évi sportszezon.

Fiatal és idős sportolókat, valamint a felkészítőiket hívták meg a város sportévnyitó rendezvényére.

A megjelenteket Porga Gyula polgármester köszöntötte. Emlékeztetett arra, hogy aki valaha sportolt az tudja, hogy az eredmények eléréséhez mindig kell egy csapat, amely képes a végsőkig küzdeni. A polgármester büszke arra, hogy Veszprémnek több olyan csapata is van, amely az elmúlt időszakban nemzetközi és az országos szinteken tisztességesen szerepelt.

Nagyon nehéz egy mércével mérni az éves sportteljesítményeket, mert lehetetlen összehasonlítani az egyes sportágakban elért, valamint a csapat és az egyéni teljesítményeket. A polgármester ismerve a sportolókat tudja, hogy a jó versenyző képes reálisan értékelni a saját eredményeit, de ugyanakkor le tudja vonni a vereség tanulságait is.

Porga Gyula bízik abban, hogy 2014 a veszprémiek éve lesz, ami a sportolóknak és a sportnak is jó évet hozhat. Ugyanilyen tendenciára számítanak az elkövetkezendő hétéves ciklusban is, mert az infrastrukturális fejlesztésekben kiemelkedő helyet fognak kapni a sportlétesítmények. Végezetül az új, 2014-es évadra minden sportolónak jó eredményeket és sok szurkolót kívánt.

Az ünnepségen a város sportéletének vezetői, a 2013-as teljesítményükért közel száz sportolónak adtak át elismerő kupát. A több mint egy órán áttartó díjátadás során, nagyon sok sportág kiváló képviselőjét szólították a színpadra, a diákoktól a szeniorokig.

Veszprém város legeredményesebb női sportolója: Orbán Éva (atléta, Vedac, edző: Zentai tibor), 2. Brassai Réka (atléta, V. Triatlon Egylet, edzője: Szentesi Balázs, 3. Kovács Barbara (kendó, V. Kendo és Iaido Club, edzője: Balogh Tibor) és Kosty Veronika (tékvando, V. Taekwondo SE, edzője: Sebestyén pál és dr. Somlai János).

Veszprém város legeredményesebb férfi sportolója: Kovács Tamás (atléta, Vedac, edzője: Szemán János), 2. Szalai Benjámin (atléta, Vedac, edzője: Tóthné Stupián Anikó), 3. Szemán Bence (kendo, V. Kendo és Iaido Club, edzője: Balogh Tibor).

Veszprém város legeredményesebb csapata: MKB-MVM Veszprém KC (kézilabda), 2. Vedac (atlétika), 3. VFC USE (labdarúgás).

Az ünnepélyes eredményhirdetés során még külön díjazták a diákolimpiák (versenyzők, felkészítő tanárok), az utánpótlás, valamint a szenior korosztály legeredményesebbjeit és a legjobb munkát végző társadalmi sportvezetőket is.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.