Lakásfelújítás a fenntartható rezsicsökkentés

A demokratikus ellenzék négy képviselőjelöltje a lakótelepeket érintő kérdésekről tartott sajtótájékoztatót a Táborállás parkban.
 
 

Lakásfelújítás a fenntartható rezsicsökkentés

A demokratikus ellenzék négy képviselőjelöltje a lakótelepeket érintő kérdésekről tartott sajtótájékoztatót a Táborállás parkban.
 
 
 
 
 

Lakásfelújítás a fenntartható rezsicsökkentés

A demokratikus ellenzék négy képviselőjelöltje a lakótelepeket érintő kérdésekről tartott sajtótájékoztatót a Táborállás parkban.

Katanics Sándor, a demokratikus ellenzék polgármesterjelöltje a tájékoztató bevezetőjében elmondta, hogy nem véletlenül találkoznak itt a sajtó képviselőivel.

A lakótelepen négy választói körzet van és a jelöltjeik az itt élők legfontosabb problémáival foglalkoznak. Tény az, hogy a város legnagyobb lakótelepén az előző kormány időszakában 5 ezer lakás szigetelése történt meg. Ez az elmúlt négy évben szinte nullára csökkent. Megítélése szerint a lakáskorszerűsítés az igazi és a fenntartható rezsicsökkentés.

Molnár Ernő képviselőjelölt azt erősítette meg, hogy a Lokálpatrióták örömmel fogadták a „Smaragd város” nevű, városrész fejlesztési programot. De a tartalmi elemek pontos megismerését követően láthatták, hogy a program költségeinek elosztásában problémák vannak.

Egyes elemekre túlzottan sokat kívánnak fordítani, míg a lakáskorszerűsítésekre viszonylag keveset szánnak. Ezt támasztja alá az, hogy a volt HEMO konyhájának a felújítására közel 300 millió forintot fordítanak, ami összeg három nagy lakóépület korszerűsítését biztosítaná.

A képviselőjelölt szerint a civilek bevonásával újra kell gondolni a prioritásokat, hogy az EU pályázati pénzeket milyen sorrendben és helyeken használják fel.

Mihályi Balázs képviselőjelölt egyetért a lakóépületek korszerűsítésének előtérbe helyezésével, de mellette - a megítélése szerint - nagy figyelmet kell fordítani a közvetlen lakókörnyezet rendbetételére is. Nem szerencsés az sem, hogy a parkok mostani felújításánál ilyen széles betonutakat építenek. A természetes környezet megújítását kellene szorgalmazni és a már meglévő területeket szakszerűen ápolni.

Janicsekné Ádám Györgyi képviselőjelölt szintén elsődlegesnek tartja a meglévő zöldterületek megóvását és fejlesztését. Ezeken a lakótelepeken él a város lakosságának egyharmada. Nagyon sok idős és kisgyerekes család lakik ezekben a társasházakban, ezért olyan környezetet kell kialakítani, ahol az itt élő emberek jól érezik magukat. Segíteni kell őket abban, hogy akadálymentesen tudjanak közlekedni, legyenek pihenési és szórakozási lehetőségeik.

Nagyon fontosnak tartja azt is, hogy a parkok a sok kutya ellenére tisztán legyenek tartva. Célszerűnek tartaná, ha a lakótelepen kutyafuttató helyek kerülnének kialakításra.

Csermák Zoltán képviselőjelölt fontosnak tartotta azt, hogy ki kell dolgozni annak a rendszerét, hogy az önhibájukból nagy tartozást felhalmozókon miképpen lehetne segíteni. Természetesen szigorúan kiszűrve azokat, akik a felelőtlen magatartásuk miatt kerültek nehéz helyzetbe.

Felül kell vizsgálni a városi busz menetrendet, mert a városrész hétvégén és az éjszakai órákban szinte megközelíthetetlen. A képviselőjelölt is egyetértett abban, hogy meg kell óvni a zöld területeket és ezeket a közösségi parkokat nagyobb gondossággal és rendszeresen kell ápolni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.