Új óvoda, júliusi nyitással

Veszprémben hétfőn átadták a teljesen újjáépített Ringató Körzeti óvoda épületét.
 
 

Új óvoda, júliusi nyitással

Veszprémben hétfőn átadták a teljesen újjáépített Ringató Körzeti óvoda épületét.
 
 
 
 
 

Új óvoda, júliusi nyitással

Veszprémben hétfőn átadták a teljesen újjáépített Ringató Körzeti óvoda épületét.

Az építkezés egy évvel ezelőtt kezdődött el és az óvoda mára már készen várja a régi és az új lakóit. Az átalakítás elkerülhetetlen volt, mert az előző épületet 1972-ben egy NDK-ból importált könnyűszerkezetes technológiával építették fel. A beruházás 490 millió forintba került, melyet 100 százalékban Európa Uniós pályázati pénzből finanszíroztak.

Az épületben tíz csoportszoba, összességében 64 helység került kialakításra. A csoportszobákban 20 gyerek helyezhető el, déli fekvésűek és mindegyik szoba előtt terasz található. A gyerekek jó közérzetét és kikapcsolódását segíti a több mint 3000 négyzetméteres zöld terület és az ezen található különféle kültéri játékok.

Porga Gyula polgármester az átadó ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy ez az új óvoda Veszprém számára egy minta. Az önkormányzat elkötelezett abban, hogy ezt a programot a városban tovább folytatják. Miután nagyon fontos számukra az, hogy a gyerekek olyan környezetben tudjanak nevelkedni, ahol könnyű mosolyt varázsolni a fiatal arcokra.

Az óvoda dolgozói nevében Major Ildikó intézményvezető köszönte meg a város vezetőiknek és az építőknek azt a munkát, amit az új óvoda felépítése érdekében kifejtettek. Biztos abban, hogy a gyerekek az új óvodában egy teljesen más élethelyzetben élhetik meg a mindennapjaikat. Különösen fontos a számukra az, hogy kaptak egy korszerű, 300 adag étel előállítására alkalmas konyhát, ami minőségben tud sokat adni az ide járó gyerekeknek.

A vezető ígéretet tett arra, hogy a gyerekek az elkövetkezendő időszakban képeket fognak készíteni azoknak, akik tettek valamit azért, hogy ez az új óvoda megépülhessen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.