Alapkőletétel a jövőért

A „Szociális Városrehabilitáció Veszprémben” című projekt keretében a kivitelezők megkezdték a Ringató óvoda újjáépítését.
 
 

Alapkőletétel a jövőért

A „Szociális Városrehabilitáció Veszprémben” című projekt keretében a kivitelezők megkezdték a Ringató óvoda újjáépítését.
 
 
 
 
 

Alapkőletétel a jövőért

A „Szociális Városrehabilitáció Veszprémben” című projekt keretében a kivitelezők megkezdték a Ringató óvoda újjáépítését.

A Ringató Körzeti Óvoda 1972-ben, az egykori NDK-ból importált könnyűszerkezetes technológiával épült. A huszonöt éves élettartamra tervezett óvoda 42 évig szolgálta a várost és a közelben élőket.

November 5-én a régi épület elbontásával elkezdték a 21. század követelményeit kielégítő új óvoda felépítését. Az új létesítményt egy úgynevezett „típusóvoda” terv szerint építik fel. A beruházás során 10 csoportszobát, amelyek déli fekvésűek lesznek, 300 adagos főzőkonyhát és összesen 64 közösségi, valamint egyéb célokat szolgáló helységet alakítanak ki. A megújuló óvoda épülete akadálymentesített lesz, az alapterülete összesen 1566 négyzetméter.

Porga Gyula polgármester az alapkőletételt, a jövőben való hitként, bizalomként jellemezte. Különösen a jövőről szól az ilyen esemény, ha a gyerekeknek építenek valamilyen új intézményt.

A polgármester a reményét fejezte ki annak, hogy az elkövetkezendő években a város többi óvodája is meg fog újulni, mert a 70-es években épült gyermekintézmények napjainkra már rossz állapotba kerültek.

2015 nyár elejére a körzetbe tartozó gyerekek, egy nagyon korszerű létesítményt vehetnek a bírtokukba. A beruházás 500 millió forintba kerül és ezt teljes egészében Európai Uniós támogatásból fedezik.

Molnár Tamás, a Közép Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója az elkészített tervek alapján abban bízik, hogy az ide járó gyerekeknek az új óvoda sok vidámságot fog tartogatni. A pedagógusok egy időben kétszáz gyerekkel tudnak majd nagyon jó körülmények között foglalkozni. Ezzel egy időben a szomszédos Erdei,- Kuckó Tagóvodában is lesznek kisebb fejlesztések.

Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft ügyvezetője elmondta, hogy építtetőknek is nagy örömet jelent egy ilyen gyermekintézmény felépítése és átadása. Az bizonyos, hogy a korszerű technológiával felépítésre kerülő épületnek, már több évtizedre kell otthont adnia a gyereknek.

Major Ildikó, az óvoda vezetője az örömét fejezte ki annak, hogy végre elkezdődött az új óvoda felépítése. Nagyon jó volt az, hogy a tervezők kikérték az ott dolgozók véleményét és ezért nagyon kényelmes és praktikus körülményeket tudnak majd a gyerekeknek az új épületben biztosítani.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.