A téren az események tovább folytatódnak

Az Óváros téren a világbajnokságot követően már másnap kezdődnek a RozéRizling Jazz Napok.
 
 

A téren az események tovább folytatódnak

Az Óváros téren a világbajnokságot követően már másnap kezdődnek a RozéRizling Jazz Napok.
 
 
 
 
 

A téren az események tovább folytatódnak

Az Óváros téren a világbajnokságot követően már másnap kezdődnek a RozéRizling Jazz Napok.

Veszprémben negyedik alkalommal rendezik meg július 14 és 22 között a RozéRizling Jazz Napokat. A rendezvény több különlegességekkel rendelkezik. Egyrészt teljesen veszprémi, mert ehhez hasonló rendezvény az országban nincs és a térségben található együttesek lépnek fel a zenei eseményeken. Másrészt a zenei programok és a gasztronómiai kínálat egymástól függetlenül, magukban is jelentős programként szerepelhetnének.

A rendezvény főszervezője Mészáros Zoltán kiemelte, ezzel azt szeretnének elérni, hogy Veszprém főterén, az Óváros téren, a nyári szezon 55 napján legyen valamilyen látványosság, turistacsalogató program. Ebbe a sorba illeszkedik a hétfőn kezdődő fesztivál is.

A rendezvény jellegével kapcsolatban elmondta, a bor és a jazz nagyon sok azonos vonással rendelkezik. Mindkettőnél nagyon fontos a változás. A jazzban nélkülözhetetlen az improvizáció és a borok íz világában is a változatosság a legfontosabb. A rendezők azt is fontosnak tartják, hogy a jegybevételes rendezvények mellett legyen egy olyan fesztivál, ami a szélesebb tömegek számára elérhető.

Porga Gyula polgármester arra emlékeztetett, hogy ez a rendezvény a VeszprémFeszt kísérő rendezvényeként jött létre, de mára már egy önálló fesztivállá nőtte ki magát. Népszerűsége olyan, hogy vannak, akik azért vesznek ki ebben az időszakban szabadságot, hogy éjfélig figyelemmel kísérhessék a programokat. Megítélése szerint ez a rendezvény a népszerűsége miatt hamarosan kinövi az Óváros teret.

A polgármester megerősítette azt, hogy ez egy igazi „helyi termék”, mert egy helyi bank támogatásával és helyi művészek fellépésével kerül megrendezésre.

Lakatos Antal, a Kinizsi Bank Zrt. elnöke szerint a bank számára a veszprémi kötődést az biztosíthatja, ha a közösségeket érdeklő rendezvényeket anyagilag támogatják. Hisz abban, hogy egy városnak hasznára válik az, ha a főtere megtelik tartalommal és ott olyan események zajlanak, amelyek érdeklik a város lakóit és az ide érkező turistákat.

Zsandár Tamás manager elmondta, hogy az idén egy sörfőzde is megjelenik a téren, ahol frissen főzött söröket lehet majd kapni. Megítélése szerint ez nem mond ellent a rendezvény fő vonalának, csak színesíti a programot és bővíti a lehetőséget.

A borok tekintetében a rendezvény fő résztvevője a Figula pincészet lesz, de e mellett megjelennek a Balaton északi part más pincészetei is. Ami újdonság az, hogy a déli partról is jönnek borászatok ezzel is szélesítik a borok választékának a körét.

Ifjú Figula Mihály borász a rendezvényen megjelenő borokról azt mondta, hogy ezek mind a nyár italai és jó kiegészítői a jazznak. Nyár itala, mert az illatukkal és a zamatukkal a nyári gyümölcsökre emlékeztetnek. A rozéról el lehet azt mondani, hogy egy minőségi ital, mert a nemes szőlők sokaságából tudják előállítani, ezért van az, hogy a világon sokféle rozé létezik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.