Tizenöt éves a Rozé, Jazz, Rizling Napok

Az idei évben július 6-a és 15-e között újra Veszprém belvárosában kerül megrendezésre a Rosé, Rizling, Jazz Napok.
 
 

Tizenöt éves a Rozé, Jazz, Rizling Napok

Az idei évben július 6-a és 15-e között újra Veszprém belvárosában kerül megrendezésre a Rosé, Rizling, Jazz Napok.
 
 
 
 
 

Tizenöt éves a Rozé, Jazz, Rizling Napok

Az idei évben július 6-a és 15-e között újra Veszprém belvárosában kerül megrendezésre a Rosé, Rizling, Jazz Napok.

A Rozé Rizling Jazz Napokat a VeszprémFest zenei fesztivál kísérő rendezvényeként 2011-ben rendezték meg első ízben.

A rozé: mert a nyár bora, a frissesség és a fiatalosság üzenete. A rizling: mert a Veszprémhez legközelebbi, balatonfüredi-csopaki borvidék legjellemzőbb, tradicionális fajtája, a fröccsök alapja. És a jazz és a bor együtt pedig azért, mert egy tőről fakadnak: ahogy egy jazz szerzemény – az improvizációk miatt – sosem ugyanolyan, a bor is mindig más, változik, alakul. Tíz perccel a palack nyitása után is más, és ahogy múlik az idő is mindig más és más.

A fesztivál már évek óta szervesen kapcsolódik a VeszprémFest programjaihoz. Az elmúlt évek tapasztalatai azt igazolták, hogy a nagyszabású zenei esemény mellett kell egy olyan rendezvény is, amit a kevésbé tehetősek is látogathatják. Ezt az igényt elégíti a Rosé, Rizling, Jazz gasztro- kulturális fesztivál, ami igényes zenei programokkal várja a városban élőket és a napokra érkező vendégeket. A 10 nap során szinte kizárólag magyar fellépőkkel lehet majd találkozni. A jazz mellett teret kap a jazzból fakadó több társ műfaj, a blues, a funk, a rockabilly.

Mészáros Zoltán, ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy ezzel a programmal tovább erősítik azt a hagyományt, hogy lehetőséget kívánnak biztosítani a legfiatalabb zenei tehetségek színpadra jutásának. Ugyanilyen fontos számukra az, hogy a Veszprém környékén működő zenekarok is lehetőséget kapjanak a közönség előtti bemutatkozásra.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok egy 10 napos gasztro-kulturális rendezvény, ahol a „30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében kifejezetten a Balatoni Borrégió – Balatonfüred-Csopak- Badacsony és a Káli medence - pincészetei lakják be az Óváros teret. De az elmúlt évekhez hasonlóan újra várnak néhány Dél-balatoni borászatot is. Az Óváros téren felállított színpadon a tíz este során mindig három zenekar mutatkozik be. A koncertek itt ingyenesek.

Mészáros Zoltán szerint az Óváros téri rendezvény a kezdetek óta nagy népszerűségnek örvendenek, és a felméréseik szerint ma már nem csak a helyiek és a nagyszínpados koncertek előtt vagy után betérők fesztiválja.

Az elemzések és tapasztalataink azt mutatják, hogy már az elmúlt évben is szép számmal érkeztek néhány napra más városokból vendégek kimondottan a Rozé, Rizling és Jazz Napok koncertjeire, annak zenei hangulata miatt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.