Soros visszavágásra készül

Soros Görgy újra reagált az ellene felhozott magyarországi vádakra.
 
 

Soros visszavágásra készül

Soros Görgy újra reagált az ellene felhozott magyarországi vádakra.
 
 
 
 
 

Soros visszavágásra készül

Soros Görgy újra reagált az ellene felhozott magyarországi vádakra.

A nepszava.hu írása szerint a magyarországi gyűlöletpropaganda célkeresztjébe állított magyar származású mecénás-milliárdos a Financial Times-nak nyilatkozva egyebek mellett arról beszél, hogy a világban ma ismét vezető ideológiává vált a nacionalizmus.

A New York-i otthonában megszólaltatott Soros György úgy véli, hogy az Európai Unió a szétesés szélére került, miközben Oroszország újjáéledő erővé vált a nacionalizmus talaján.

Egy zsidó milliárdos kényelmes ellenséget jelent az olyan vezetők számára, mint például Orbán Viktor - hivatkozik Anne Applebaum történész megállapításaira.  Nem akarnak nyíltan Amerika- vagy EU-ellenesek lenni, mert ez nem áll érdekükben,  ezért taktikai szempontból jól jön egy ilyen figura, akinek a személye kellőképpen áthallásos. Egy egyszerű, és régről jól ismert üzenet, ami úgy tűnik, ismét beválik.

Soros György beszélt arról is, hogy voltak viták a Nyílt Társadalom Alapítvány munkatársai között, hogy érdemes-, és ha igen, milyen módon reagálni a civilekre is kiterjesztett támadásokra,  de ő maga ragaszkodik ahhoz, hogy harcoljon. 

Korábban az is felmerült benne, hogy megszünteti az alapítványt, ehelyett azonban végül úgy döntött: nem hagyja magát és a célkitűzéseket, hanem megduplázza projektjét, hogy elősegítse olyan demokráciák kialakítását, ahol nem a civileknek kell kicsikarniuk, hanem maguk a kormányok ösztönzik a pluralizmust és az elszámoltathatóságot-írja a nepszava.hu.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.