Soros hadat üzent Orbánnak

A 24. hu számolt be arról, hogy így értékelte egy kormányhoz közeli elemző az állami hírtévében az üzletember brüsszeli beszédét.
 
 

Soros hadat üzent Orbánnak

A 24. hu számolt be arról, hogy így értékelte egy kormányhoz közeli elemző az állami hírtévében az üzletember brüsszeli beszédét.
 
 
 
 
 

Soros hadat üzent Orbánnak

A 24. hu számolt be arról, hogy így értékelte egy kormányhoz közeli elemző az állami hírtévében az üzletember brüsszeli beszédét.

Soros György tényleg nem rajong a magyar kormányfőért, akiről egy brüsszeli gazdasági fórumon azt mondta, maffiaállamot hozott létre. Ezzel az üzletember – a Nézőpont csoporthoz tartozó Médianéző Kft. vezetője  szerint – hadüzenetet küldött Orbán Viktornak, a magyar kormánynak, valamint a Fidesznek.

Boros Bánk Levente szürreálisnak nevezte, hogy egy amerikai milliárdos nyithat meg az Európai Bizottság felkérésére egy európai gazdasági fórumot. Szerinte cinikus az Európai Bizottság ezzel kapcsolatos magatartása is, mert ahhoz asszisztál, hogy egy amerikai milliárdos akarja meghatározni a gondolkodást az EU és a tagállamok jövőjéről.

Soros beszéde azért ultimátum, mert csodálatát fejezte ki a kiállásért, amellyel magyarok tiltakoznak Orbán maffiaállama ellen.

A választások közeledtével ez hadüzenet a magyar kormánynak, Orbán Viktornak és a Fidesznek. Boros Bánk úgy vélte, Soros György csütörtökön megjelent cikkében is deklarálta, hogy az általa finanszírozott civil szervezeteknek fel kell állniuk a kormánnyal és a Fidesszel szemben, és nyíltan megnevezte a Momentum Mozgalmat.

Az üzletember felismerte, hogy az általa támogatott ellenzék nem tudja teljesíteni vízióját, ezért olyan “új pártokat alapít”, mint a Momentum, és feltüzeli a különböző társadalmi csoportokat.

A politológus szerint Soros álma az Európai Egyesült Államok, ezért szorgalmazza az európai egységes döntési rendszer megváltoztatását. A magyar és a lengyel kormány határozott fellépése miatt veszélyeztetettnek látja céljai megvalósítását. Nem Európáért, hanem saját céljainak megvalósításáért és saját pénzéért aggódik – jelentette ki Boros Bánk Levente.

Lázár is visszaszólt

Bár Soros György egyértelműen Orbánnak üzent cikkében és brüsszeli beszédében, a Miniszterelnökség vezetője  az üzletember szavait azzal utasította vissza, hogy azok igazságtalanok Magyarországgal szemben, súlyosan elferdítik a valóságot. Szerinte Soros György azt mondta, hogy Magyarországon maffiaállam működik. Ezt minden magyar nevében visszautasította.

Szerinte nem a magyar állam, hanem “a Soros György által pénzelt szervezetek” voltak, amelyek az elmúlt években nem tartották be a magyar törvényeket, nem vállalták az átláthatóságot, a nyilvánosságot. (Ezt az érintett civilek tételesen cáfolták – A Szerk.) Lázár János szerint nem a magyar állam, hanem ezek a szervezetek működtek maffiaszerűen.

A politikus megerősítette, a kormány megküldte válaszát az Európai Bizottság CEU-val kapcsolatos kérdéseire. Szerinte azonban a brüsszeli testület kérdéssora inkább volt politikai, mint jogi természetű.A CEU-val kapcsolatos fejleményekről a kormány jövő héten tárgyal – írta a 24.hu
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.