Húsz éve indult Veszprémben a Megyefutás

Néhány év kihagyás volt a rendezvény történetében, de 2016-óta már minden évben újra futják a 190 kilométeres távot.
 
 

Húsz éve indult Veszprémben a Megyefutás

Néhány év kihagyás volt a rendezvény történetében, de 2016-óta már minden évben újra futják a 190 kilométeres távot.
 
 
 
 
 

Húsz éve indult Veszprémben a Megyefutás

Néhány év kihagyás volt a rendezvény történetében, de 2016-óta már minden évben újra futják a 190 kilométeres távot.

A rendezvény sajtótájékoztatóján Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy rendezvény fő célja a mozgás szükségességére történő figyelemkeltés és közösségi sport szeretetének elfogadtatása.

A rendezvény során a futók 30 Veszprém megyei települést érintenek és a futók a két nap alatt felváltva teszik a kitűzött útvonalat. Az érintett településeken szinte már mindenütt kötöttek szalagot a megyezászlóra, de most is lassítanak majd és lehetőség lesz új szalagok felkötésére is.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján közel ezer résztvevőt várnak, de ez mindig függvény az időjárásnak. Jó idő esetén ez a szám könnyedén teljesíthető. A sportolók Tapolcáról indulnak október 17-én 08.00-kor a városháza elől.

Molnár Péter a Veszprém Megyei Sportszövetség elnöke elmondta, hogy a szövetség 2016-óta vette át a Megyefutás rendezését. A futók naponta 80 kilométer körüli távot teljesítenek. Váltófutásról van szó, egy-egy futó 10-15 kilométer körüli távot teljesít. Ezek olyan atléták, akik rendszeres résztvevői futó versenyeknek, tehát könnyedén vállalták fel a táv teljesítését.

A településekbe érve lehet majd csatlakozni a futókhoz és elkísérni őket a település végét jelző tábláig. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyon sok iskolás, de van olyan település ahol néhány óvódás is csatlakozott már a futókhoz, és az is elmondható, hogy erre az idősebb korosztály is nagyon aktivizálható. Az elmúlt évben Várpalota volt a legaktívabb, mert több mint 300-an csatlakoztak a rendezvényhez.

Nevezni külön nem kell, hanem egyszerűen meg kell jelenni a startnál, de nagyon sokan a település táblánál várják a futókat és a település végéig kísérik el a megyezászlót. A cél ezzel a rendezvénnyel az, hogy minél többen mozogjanak és népszerűsítsék a sportot, a mozgást.

Az első napon október 17-én 08 órakor lesz a rajt Tapolcáról, és a következő útvonalon halad a Megyefutás: Sümeg, Csabrendek, Gyepűkaján, Káptalanfa, Nemeshany, Devecser, Kolontár, Ajka, Noszlop, Bakonypölöske, Kup, Nóráp, Pápa.

A második napon 18-án 08 órakor Zircről indulnak, Olaszfalu, Bakonynána, Tés, Várpalota, Pétfürdő, Berhida, Papkeszi, Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Szentkirályszabadja, Veszprém útvonalon.

Ezen a napon 12.30-kor Balatonfüredről is elindulnak a futók és Csopakon, Alsóőrsön át Balatonalmádiban csatlakoznak a többiekhez. A Megyefutók 18-án 15 óra 15 perckor érkeznek Veszprémben a Megyeháza elé.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.