Az orosz választás margójára

Csak nem bírták ki csalás nélkül az orosz elnökválasztáson – írja a 444.hu.
 
 

Az orosz választás margójára

Csak nem bírták ki csalás nélkül az orosz elnökválasztáson – írja a 444.hu.
 
 
 
 
 

Az orosz választás margójára

Csak nem bírták ki csalás nélkül az orosz elnökválasztáson – írja a 444.hu.

Felvételek kerültek nyilvánosságra az oroszországi elnökválasztáson elkövetett csalásokról. A nyilvánosságra került, a bekamerázott választási helyiségekben készült felvételek alapján voltak szavazókörök, ahol a választási bizottság tagjai előre kitöltött szavazólapok kötegeit tömik az urnákba.

A hatóságok elismerik, hogy történtek csalások - a felvételeket még az állami hírtévé, az RT is közölte -, de azt állítják, hogy azok csak kevés körzetet érintenek.

Az orosz hivatalos választási szervek túlbuzgósága amúgy teljesen érthetetlen, az idei választáson semmi esély nem volt arra, hogy ne Putyin diadalmaskodjon azután, hogy az egyetlen számba vehető ellenzéki jelöltet bírósági ítélettel tiltották el az indulástól. Putyin így a szavazatok több mint háromnegyedét megszerezve nyert úgy, hogy a többi jelölt összesen 3,5-szer kevesebb szavazatot szerzett, mint ő. (Via HVG)

Közben Orbán Viktor kormányfő hétfőn levélben gratulált Vlagyimir Putyin orosz elnöknek vasárnapi újraválasztásához - tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

Havasi Bertalan ismertetése szerint Orbán Viktor a levélben hangsúlyozta: Magyarország kitüntetett figyelmet fordít az Oroszországgal folytatott pragmatikus együttműködés fejlesztésére.

„Bízom benne, hogy az Ön újraválasztása garanciát jelent arra, hogy az előttünk álló időszakban is folytatódhat kétoldalú kapcsolataink fejlődése” - áll a levélben, amelyben a kormányfő sok erőt és jó egészséget kívánt Vlagyimir Putyinnak felelősségteljes munkájához. (444.hu)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.