Új kiállítás nyílt az utcagalériában

Tungli Zsuzsa Városálom – című új tárlata nyílt meg július 29-én Veszprémben a Szilágyi László Utcagalériában.
 
 

Új kiállítás nyílt az utcagalériában

Tungli Zsuzsa Városálom – című új tárlata nyílt meg július 29-én Veszprémben a Szilágyi László Utcagalériában.
 
 
 
 
 

Új kiállítás nyílt az utcagalériában

Tungli Zsuzsa Városálom – című új tárlata nyílt meg július 29-én Veszprémben a Szilágyi László Utcagalériában.

A kiállítást Hegyeshalmi László a Művészetek Háza igazgatója nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a Jutasi út – Budapesti út kereszteződésében lévő aluljáróba Tungli Zsuzsa nyolc alkotása lett elhelyezve. Fontos ez azért, mert egy nagyon forgalmas helyszínen vagyunk, és a kiállítás öt hónapja alatt több ezren fognak itt áthaladni akik láthatják a művész képeit.

A kiállítás tovább folytatja azt a hagyományt, hogy az alkotásokat igyekeznek kivinni a kiállító termekből az utcára, ezzel az emberközelségbe viszik a művészetet. A mostani kiállítás érdekessége talán az- emelte ki az igazgató - hogy még a művész sem látta ilyen nagy méretben az alkotásait, ami számára is különleges élményt jelent.

Kilián László igazgatóhelyettes, író ajánlása a kiállítás megnyitójára: „Tornyok, kapuk, hidak, városok egy álomutazásról, ahova Zsuzsa visz bennünket: suhanunk és illanunk, de már ott is vagyunk az óorosz lakott terekben, Indiában, Indokínában és Kínában. De Zsuzsa képein mindez a dekorativitáson túlra utal – stilizálásai mindig igazítanak rajta. Úgy, hogy emberes természete lesz az épített környezet mellett a hegyeknek, a változatos erdőknek, az erőt sugárzó terebélyes fáknak is…”

Az Utcagaléria egyik tablója így mutatja be a művészt: Tungli Zsuzsanna grafikus Veszprémben él. Rajztanulmányait a Művészetek Háza Veszprémi Vizuális Műhelyében kezdte. Főiskolára és egyetemre grafika, rajz és etika szakokra járt.

Első kiállítása 2002-ben volt, majd egy évtizednyi kihagyás után 2012-ben ismét rajzolni kezdett. Az azóta eltelt évek alatt számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek grafikái. 2015-ben a Veszprémi Művész Céh tagja lett; ugyanabban az évben tíz képből álló kollekciója fődíjas lett a kaposvári 20. Nemzetközi Miniatűr Fesztiválon. Színes és vidám, egyedi grafikákat készít. Rajzain legtöbbször képzeletbeli városok és erdők, természeti formák és különböző lények tűnnek fel. Az utóbbi években illusztrációkat is készít, illetve különböző magyar városok részleteit, épületeit és látképeit rajzolja meg. Az alábbi helyeken volt egyéni vagy csoportos kiállítása: Veszprém, Budapest, Esztergom, Wundsiedel (D), Sárvár, Siófok, Paloznak, Kaposvár, Ajka, Várpalota, Ábrahámhegy.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.