Döntsenek a veszprémiek

A város ellenzéki képviselői szokatlan tájékoztatóra hívták a Színházkertbe január 14-én a sajtó képviselőit.
 
 

Döntsenek a veszprémiek

A város ellenzéki képviselői szokatlan tájékoztatóra hívták a Színházkertbe január 14-én a sajtó képviselőit.
 
 
 
 
 

Döntsenek a veszprémiek

A város ellenzéki képviselői szokatlan tájékoztatóra hívták a Színházkertbe január 14-én a sajtó képviselőit.

A sajtótájékoztatón a város önkormányzatának minden ellenzéki képviselője jelen volt. A közös tájékoztatójukon bejelentették, hogy a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi törvénynek megfelelően ezzel a nappal Színházkertbe építendő parkolóház kérdésében, a város jegyzőjének közösen beadták a helyi népszavazásra történő kezdeményezésüket.

Az ellenzék által javasolt kérdés: „Egyetért Ön azzal, hogy a Színházkertben a zöldterület egy részének beépítésével ne épülhessen gépjárművek parkolására szolgáló létesítmény?”

Az ellenzék az indoklásában kifejtette, hogy a jelenlegi városvezetés és a fideszes többség a „Fenntartható városfejlesztés Veszprémben” elnevezésű projekt keretében az egykori Püspök(mai Színház)kertbe, egy 107 személygépkocsi befogadására alkalmas háromszintes mélygarázst kíván építeni. A jelenlegi számítások szerint 280 millió forintos költséggel.

Az ellenzéki képviselők azt kifogásolták, hogy erről az „ötletről” a két nagy terjedelmű önkormányzati előterjesztésben mindösszesen csak egy-egy sorban találkozhattak.

Az ellenzék nehezményezte azt is, hogy a beterjesztésben egymástól eltérő bekerülési költségekkel találkozhattak és nem volt egy minden tényezőre kiterjedő hatástanulmány sem.

Hartmann Ferenc (MSZP) azt kérte, hogy a város képviselő testülete haladéktalanul tűzze a napirendjére és tárgyalja meg ezt a város jövője számára fontos kérdést.

Gerstmár Ferenc (LMP) szerint a parkolóház megépítésével- az ígéretek ellenére - csökkenni fog a belvárosban még meglévő zöldterületek nagysága.

Katanics Sándor (DK) nem tartja jónak azt, hogy az egyre növekvő gépjárműforgalmat a város központjába behozzák. A parkolási lehetőségek bővítésére nagyobb szükség lenne az onkológiai központ közvetlen közelében.

Csermák Zoltán abban lát veszélyt, hogy a Színházkert egy olyan mély pontja a városnak, ahol a több évtizedes tapasztalatok szerint a csapadékos időszakban már sok esetben nagyon nagy problémák jelentkeztek.

Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) azt képviselte, hogy az felsorolt érvek mérlegelésével döntsenek a veszprémiek és a szavazataikkal mondanak véleményt a beruházásról. Ez egybevág a polgármester azon kezdeményezésével, hogy az üggyel kapcsolatosan - meghallgatásokon!? - megszólítja az városban élő lakosokat.

Itt az alkalom arra, hogy a város vezetői a megismerjék a veszprémiek beruházással kapcsolatos véleményét.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.