Szuperhős-szintre emelkedett a kormány bevándorlás elleni harca: bosszúállók támadják Magyarországot

De hazánk még megszerezheti a szuperképességgel bíró migrációs pajzsot.
 
 

Szuperhős-szintre emelkedett a kormány bevándorlás elleni harca: bosszúállók támadják Magyarországot

De hazánk még megszerezheti a szuperképességgel bíró migrációs pajzsot.
 
 
 
 
 

Szuperhős-szintre emelkedett a kormány bevándorlás elleni harca: bosszúállók támadják Magyarországot

De hazánk még megszerezheti a szuperképességgel bíró migrációs pajzsot.

Elképesztő az a kommunikációs bravúrsorozat, amit a kormány megszakítás nélkül képes produkálni évek óta. Most éppen a hollywoodi szuperhős filmek egyik jellemző motívumát vetette be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, amikor arról kérdezték, hogy mit gondol a Magyarország jogállamiságát firtató, hétfőn esedékes brüsszeli meghallgatásról, amin az EU-tagországok miniszterei vesznek részt.

"A Bevándorláspárti bosszúállók mindent megtesznek Magyarország ellen!" - idézte az MTI beszámolója Kovács egyik mondatának első, korai változatát, ami alapján úgy tűnik, a haza védelmére kelő szuperhős-csapat egyik tagjának szerepét kapta az államtitkár.

Alakítása erőt sugároz, hanyagul elegáns, annak ellenére, hogy még csak a szövegtanulási fázisban járhat, vagy mintha a forgatókönyv párbeszédei még nem lennének véglegesek, ugyanis Kovács elmondta még egyszer a mondatot: "Az uniós tagállamok kormányaiban vannak bevándorláspárti erők, amelyek bosszút akarnak állni Magyarországon" - hangzott a szellősebb változat, amelyből egy harmadik variációt is közölt az MTI beszámolója: "A balliberális migránspárti erők a keresztény értékrend felülírására törekszenek."

Kovács, miután sokszor elmondta ugyanazt, kitért arra is, hogy ettől függetlenül bizalommal tekintenek az új bizottsági elnökre, Ursula von der Leyenre, de a következő hónapokban, években dől el milyen lesz a viszony - tette hozzá az államtitkár, aki szerint a májusi európai parlamenti választás után felértékelődött a visegrádi négyek és ezen belül Magyarország szerepe, ez látszik az Európai Bizottság összetételéből és az egyes biztosoknak szánt feladatkörökből, miután Lengyelország adhatja az agrárügyekért felelős,

Magyarország pedig a bővítéséért felelős biztos jelöltet. Kovács Zoltán az új mondatok bemagolása után rátért a legutóbbi alkalom anyagára, Orbán Viktor egyik új kommunikációs paneljére, ami, mindjárt látni fogják, remekül illeszkedik a bosszúállós-szuperhősös narratívába. A panel alapja az, hogy Magyarországnak fontos az EU lehető leggyorsabb bővítése, a Nyugat-Balkán csatlakozása.

Azonban a bővítés tervének nem feltétlenül a keresztény felebaráti szeretet a mozgatórugója, ugyanis Orbán most pénteki rádióinterjújából könnyen kiolvasható volt az is, hogy meg akarja szerezni a szuperhős képességet hordozó migrációs pajzsot, aminek páncélja azokból a balkáni országokból áll, amelyek délről határosak Magyarországgal, és belépnek az unióba.

A migrációs pajzs szuperképessége pedig az, hogy ártalmatlanná, vagyis továbbjutásra képtelenné tudja tenni menekülők millióit. Forrás nepszava.hu

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.