Fókuszban a katonai hivatás

A megye településeiről ékezett fiatalokkal telt meg szerdán Veszprémben az Agóra színházterme.
 
 

Fókuszban a katonai hivatás

A megye településeiről ékezett fiatalokkal telt meg szerdán Veszprémben az Agóra színházterme.
 
 
 
 
 

Fókuszban a katonai hivatás

A megye településeiről ékezett fiatalokkal telt meg szerdán Veszprémben az Agóra színházterme.

Középiskolás fiataloknak az első alkalommal rendezték meg a megyében a Honvédelmi Pályaválasztási Napot. Erre a rendezvényre azokat a fiatalokat hívták meg, akik érdeklődést mutatnak a katonai hivatás iránt. A nap során tájékoztatást kaphattak a katonai pályán történő továbbtanulás lehetőségeiről. Kiemelten a tiszti, tiszthelyettesi életpályáról és a megyében lévő katonai alakulatok feladatairól, a választható katonai beosztásokról.

A rendezvényt Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője nyitotta meg. Beszédében elismerését fejezte ki, a most először megtartásra került kezdeményezésnek. Fontosnak tartja, mert szerinte nagyon sok fiatal bizonytalan a jövőjét illetően, amikor eljön pályaválasztás ideje. Ezért nagyon lényeges az, hogy a fiatalok ebben az időszakban minél több hiteles információval rendelkezzenek. Különösen, ha valaki egy életre dönt a saját sorsáról, mint ebben az esetben is, amikor a katonai hivatást válassza.

A kormánybiztos szerint Veszprémben a honvédség mindig nagyon jelentős szerepet játszott ezért a katonai hivatással a megyében élők közül többen közvetlenül is találkozhattak. Az élete során sokat dolgozott katonákkal, akik mindig fegyelmezett és megbízható partnerei voltak. Biztatta a fiatalokat, hogy a nap során igyekezzenek minél jobban tájékozódni a katonai hivatásról, azért hogy minél megalapozottabban tudjanak dönteni.

A megjelent fiatalokat köszöntötte Vanyur Tibor ezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka. Elmondta, hogy ezen a napon nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a fiatalok minél jobban megismerjék a honvédség életét.

A rendezvényen a katonai életpályára fókuszálnak, bemutatva a tanulási, képzési lehetőségeket, valamint a rendfokozati előmenetelt. Ezen a napon itt vannak azok az alakulatok is, amelyek a megyében működnek és a katonai felkészítés befejezésével fogadni tudják a katonai pályát választókat.

A parancsnok kiemelte, hogy ezen a napon a fiatalok olyan katonákkal találkozhatnak, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek és minden kérdésre készek válaszolni. Biztatta a jelenlévőket, hogy használják is ki ezt a lehetőséget és bátran kérdezzenek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.