Százmillióból ötvenhét fiatal

Érdeklődő van, de az eredmény kevésbé látható.
 
 

Százmillióból ötvenhét fiatal

Érdeklődő van, de az eredmény kevésbé látható.
 
 
 
 
 

Százmillióból ötvenhét fiatal

Érdeklődő van, de az eredmény kevésbé látható.

A hvg.hu értesülése szerint, a „Gyere haza, fiatal” program kezdete óta nő az érdeklődő külföldön dolgozók és a programban együttműködni szándékozó itthoni munkaadók száma – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára Kész Zoltán független országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

Az államtitkár a parlament honlapján közzétett válaszában felidézi, hogy a programot az NGM háttérintézménye kísérleti programként indította el 2015-ben 100 millió forint keretösszeggel, minimálisan 50 fő hazatérésének támogatását tűzték ki célul 3 év alatt.

Tállai szerint az érdeklődés rendkívül nagy, amit az is tükröz, hogy a programban már 57 fiatal magyarországi elhelyezkedését és munkavállalását segítették elő néhány hónap alatt. A szám azt mutatja, hogy december eleje óta 5 fiatalt sikerült még rábeszélni a hazatérésre, akkor ugyanis 52 főről számoltak be.

A kormány 125 partnercéggel működik együtt, akik több mint 1200 állásajánlattal rendelkeznek – írja a hvg.hu.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.