Indul a szezon a Petőfiben

Évadnyitó társulati ülést tartottak hétfőn a Veszprémi Petőfi Színházban.
 
 

Indul a szezon a Petőfiben

Évadnyitó társulati ülést tartottak hétfőn a Veszprémi Petőfi Színházban.
 
 
 
 
 

Indul a szezon a Petőfiben

Évadnyitó társulati ülést tartottak hétfőn a Veszprémi Petőfi Színházban.

Oberfrank Pál színházigazgató a nyári hónapokat úgy értékelte, hogy egy nagyon mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött. A színház tevékenységét figyelemmel kísérők most is láthatták, hogy a társulat nagyon sokat tesz Veszprémért és a környező településekért. Ezzel párhuzamosan eleget tettek nemzetközi kötelezettségeiknek is, több fellépésük volt Erdélyben és más határon túli magyarok lakta területeken.

Az igazgató nagyon fontos feladatnak tartja színház kiemelt kategóriában való tartását, aminek a feltételeit ebben az évadban is teljesíteni tudták. Fontos ez azért, mert ennek a szintnek a teljesítésétől függ a társulat állami támogatása. A pozitív megítéléshez nagymértékben hozzájárult az, hogy rendszeres előadásokkal vannak jelen a Balaton térségében, Balatonföldvártól Balatonalmádiig, ami egyben már az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program előzetes teljesítését is jelenti.

De jelentős sikereket értek el a fiatalok művészeti, kulturális nevelésében azzal, hogy Balatonalmádiban egy 8 napos táborban folytattak közvetlen párbeszédet a művészetek iránt fogékony fiatalokkal. A tapasztalataik alapján nagy hatást értek el és a résztvevők már most jelezték az igényüket a jövőbeni folytatásra.

Brányi Mária alpolgármester szerint az elmúlt évek eredményei miatt a társulat előtt az elkövetkezendő évadban is magas a mérce. Ennek ellenére bízik abban, hogy a színház ezt a magas elvárást is képes teljesíteni. A színház rekonstrukciójával kapcsolatban elmondta, hogy napjainkban egy ilyen nagy beruházásnál az előkészületek tartanak hosszú ideig. Az látható, hogy a tervezési munkák jó ütemben folytatódnak és hamarosan kezdődhetnek a kivitelezési munkálatok.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő megköszönte a színház elmúlt időszakban végzett munkáját. A megítélése szerint a sikerben nagy szerepet játszik az, hogy a társulatban igazi csapatszellem van, a háttérmunkásoktól a színészekig mindenki igyekszik mindent megtenni a közönség szimpátiájának az elnyerésért. Hasonló sikereket kívánt az elkövetkezendő színházi évadra a színház minden dolgozójának.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.