Sukoró-ügyében lesz még folytatás

Sukoró - kapcsán írja a nepszava.hu: Nem érte volna kár az államot a telekcserével!
 
 

Sukoró-ügyében lesz még folytatás

Sukoró - kapcsán írja a nepszava.hu: Nem érte volna kár az államot a telekcserével!
 
 
 
 
 

Sukoró-ügyében lesz még folytatás

Sukoró - kapcsán írja a nepszava.hu: Nem érte volna kár az államot a telekcserével!

A nepszava.hu írásában megírta, hogy az ügy legújabb fejleményeként a Szegedi Ítélőtábla elutasította Tátrai Miklós védőjének a Sukoró-ügyben benyújtott perújítási kérelmét. Most pedig a HírTv informál arról: a sukorói telekcserével az államot nem érte volna vagyoni kár, ha megvalósul. Legalábbis egy új értékbecslés alapján, amely a Célpont című műsoruk információi szerint 550 millió forintban, az állam által alkalmazott ár felében határozta meg a sukorói telekcsere velencei-tavi ingatlanjainak maximális értékét. 

A Műszaki Igazságügyi Szakértői Testület közjegyzői kirendelésre készítette el a Fejér megyei telkek értékbecslését. A szakértői véleményt Tátrai Miklós védője a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő három évre ítélt volt vezérigazgatójának perújítási indítványához csatolta. ( A perújítási kérelmet közben elutasították - lásd fent) A politikai üggyé alacsonyított büntetőeljárásban a vád legfontosabb érve pedig éppen a vagyoni hátrány, illetve az állam megbízásából készült értékbecslés manipulálása volt -emlékeztet a HírTv.

Tátrai, mint az ügy elsőrendű vádlottja, tavaly augusztusban vonult börtönbe. Gyurcsány Ferenc Facebook oldalán akkor azt írta, helyette vonul börtönbe a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezetője. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint ugyanis Tátrainak az volt a bűne, hogy nem volt hajlandó hamisan tanúskodni ellene a Sukoró perben.

Lassan egy évtizeddel később is ( az ügy kirobbantása után – a szerk.) úgy látom, hogy kormányom és a vagyonkezelő vezetői helyesen cselekedtek: törvényesen segítették a Velencei tó partjára tervezett hatalmas beruházás megvalósítását. A büntetőügy elindítása óta többször beszéltem Miklóssal, és egykori helyettesével, Császy Zsolttal. Nagyszerű embereket ismertem meg. Állták és állják a sarat. Nem panaszkodnak, küzdenek. Erővel, tisztességgel. Most ezért büntetik őket.(...) 

Barátsággal, megbecsüléssel gondolok rájuk. Sorsukban fájdalommal telve szolidáris vagyok velük. Remélem, hogy el fog jönni az igazság pillanata. És az elítéltekből vádlók, a vádlókból és bírókból vádlottak lesznek - írta akkor a közösségi portálra Gyurcsány Ferenc- forrás nepszava.hu. 

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.