Tavaszi Tekergő Veszprémben

Hagyományteremtő jelleggel április 8-án Turisztikai Szezonnyitót és Vásárt rendeznek a megyeszékhelyen.
 
 

Tavaszi Tekergő Veszprémben

Hagyományteremtő jelleggel április 8-án Turisztikai Szezonnyitót és Vásárt rendeznek a megyeszékhelyen.
 
 
 
 
 

Tavaszi Tekergő Veszprémben

Hagyományteremtő jelleggel április 8-án Turisztikai Szezonnyitót és Vásárt rendeznek a megyeszékhelyen.

A tavaszváró rendezvényt Veszprém város, a Turinform Veszprém, a Veszprémi Turisztikai Egyesület, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete összefogásában hirdették meg. A rendezvény szervezői a programok sokszínűsége, változatossága és a nagy választéka miatt ezt a napot Tavaszi Tekergőnek nevezték el.

A tavaszvárás során a megyében élő mezőgazdasági termelők azokkal a termékeikkel mutatkoznak be, amelyek már nagy sikert arattak az őszi Bakony Expókon. A vásár kínálatában megtalálható lesz a sonka, sajt, lekvár, méz és savanyúság, de meglehet majd kóstolni a süteményeket és a borokat is. A termelők mellett a téren újra bemutatják produktumaikat a kézművesek. A vásárra vitt áruk kínálata igazodni fog a tavasz aktualitáshoz, ezért a rendezvényre látogatók sok olyan élelmiszerrel és kézműves termékkel találkozhatnak, amelyek a húsvéthoz szorosan kapcsolódnak.

A programok fő helyszíne az Óváros tér lesz, de az egész napos „tekergéshez” lehetőséget biztosítanak a Vár és az intézményei, a Laczkó Dezső Múzeum, a Bakonyi Házzal, valamint a nap programjaiba bekapcsolódik a Veszprémi Petőfi Színház is. Az Óváros téren felállításra kerülő színpadon a kicsi gyerekektől az idősekig mindenki találhat számára érdekes műsorokat.

A Várban újra megrendezésre kerül a Kalandtúra, ami a történelem iránt érdeklődőknek biztosít lehetőséget arra, hogy olyan helyekre is eljussanak, ami a hétköznapokban tiltott. Ilyen a Benedek-hegy gyomrában lévő óvóhely, valamint a Művészetek Háza Titkos lépcsője, vagy a Várbörtön.

A nap egyik látványossága lesz a már évek óta megrendezésre kerülő pincérfutó verseny. Erre a megye több településéről várnak versenyzőket és külön értékelik a fiúk és a lányok teljesítményét. A fiataloknak egy vízzel telt pohárral kell a kijelölt útvonalat teljesíteniük úgy, hogy útközben a pohárban minél kevesebb legyen a vízveszteség.

A szervezők hangsúlyozták, hogy ezek a programok a szabadtérre lettek tervezve, ezért nagyon fontos, hogy jó idő legyen. Jelen esetben az eső helyszín helyett, április 9-ét eső napnak nevezték ki. A szervezők az időjárás előzetes ismeretében április 6-án döntenek arról, hogy melyik napon rendezik meg a Tavaszi Tekergőt.

A programok iránt érdeklődők részletes információkat találnak a www.veszpreminfo.hu web oldalon.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.