A saját jövőnkről döntünk

Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke tartott szerdán sajtótájékoztatót Veszprémben, a Kossuth utcában.
 
 

A saját jövőnkről döntünk

Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke tartott szerdán sajtótájékoztatót Veszprémben, a Kossuth utcában.
 
 
 
 
 

A saját jövőnkről döntünk

Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke tartott szerdán sajtótájékoztatót Veszprémben, a Kossuth utcában.

Az elnök beszédében azt hangsúlyozta, hogy azért járják az országot, hogy meggyőzzék az embereket arról, hogy vasárnap el kell menni szavazni. Egyben támogassák az MSZP - Párbeszéd szövetséget, amely szövetség az Európai Parlamentben azért fog dolgozni hogy szociális és környezetbarát Európában élhessünk és ennek hasznát a magyar nép is élvezhesse.

Ennek a választásnak az is a tétje, hogy megtudjuk állítani azokat a jobboldali nacionalista, populista politikusokat, akik közül az egyik a napokban lebukott. Az osztrák alkancellárról kiderült, hogy orosz pénzen akart médiát vásárolni és ezzel akarta a saját pártjának a hatalmát bebiztosítani. Ebbe a próbálkozásba a politikus egy nap alatt belebukott, ugyanakkor Magyarországon ezt a rendszert naponta megéljük.

Teljesen egyértelmű jelei mutatkoznak annak, hogy a szélsőjobb az Európai Uniót szeretné szétverni, ami az orosz érdekeket szolgálná. Itt van Magyarország miniszterelnöke, aki elvesztette legfőbb szövetségesét az Európai Néppártot és sodródik a szélsőjobb felé. Keresi az új szövetségeseket és azokat találja meg, akik a saját hatalmuk biztosítása érdekében attól sem rettennek meg ha elárulják a hazájuk.

Az a rendszer, amire csak vágyott az osztrák alkancellár itt Magyarországon már működik, igaz nem orosz pénzből finanszírozzák, hanem a magyar adófizetők pénzéből és európai uniós forrásokból. Éppen az átláthatóság biztosítása érdekében az Európai Ügyészséghez történő csatlakozás elemi érdeke az országnak és ezt a kutatások szerint a magyarok többsége támogatja is.

Az Európai uniós források elosztása tekintetében több tervezet van. Az MSZP EU parlamenti képviselői az európai szocialistákkal együtt azt fogják támogatni, hogy csak azok a tagországok kapjanak támogatást, akik csatlakoztak az Európai Ügyészséghez. Így lehet csak megakadályozni az európai uniós pénzek ellopását.

Azért küzdenek, hogy az általuk meghirdetett Szociális Európa Program, valamint a Párbeszéd által képviselt környezet- és klímavédelem markánsan képviselve legyen az Európai Parlamentben. Ezek azok az elvek, amelyek nagymértékben befolyásolhatják az országban élő emberek mindennapjait.

Az látható, hogy az utóbbi időben az infláció mértéke jelentősen megnőtt és elsődlegesen a fogyasztási cikkek árai nőttek nagymértékben. Ezért szorgalmazzák többek között azt, hogy legyen európai nyugdíjminimum és európai minimálbér Magyarországon – hangsúlyozta Tóth Bertalan.

Mesterházy Attila azzal egészítette ki az elnök által elmondottakat, hogy Orbán Viktor érdekes módom csak Brüsszeltől akarja a nemzeti szuverenitást megvédeni, míg az oroszországi, vagy a kínai befolyástól nem.

Tudni lehet azt, hogy ma már elsősorban pénzzel, hitellel foglalnak el országokat és a kínai, valamint az orosz hitel egyre nagyobb mértékben jelenik meg az országunkban. Nem tudható az, hogy ezért a kínai, vagy az orosz kormány mikor és mit fog elvárni, miközben Magyarország értékközösséget vállalt az Európai Unióval.

Ezért amennyiben az ország szuverenitása sérül, az megjelenik az Európai Unió értékeinek romlásában is. A jelenlegi kormány amerre ma viszi az ország külpolitikáját az egy tévút, szét akarják verni az Európai Uniót és ki akarják vezetni Magyarországot az unióból.

A választásokat követően előfordulhat az, hogy a kisszámú szocialistáknak nagyobb lobbi ereje lesz az európai közösségben, mint a szélsőjobb felé sodródó Fidesz képviselőknek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.