További lecsúszás várható

A Ttransparency International (TI) legújabb felmérése szerint a hazánkban a korrupció egyre nagyobb mértéket ölt.
 
 

További lecsúszás várható

A Ttransparency International (TI) legújabb felmérése szerint a hazánkban a korrupció egyre nagyobb mértéket ölt.
 
 
 
 
 

További lecsúszás várható

A Ttransparency International (TI) legújabb felmérése szerint a hazánkban a korrupció egyre nagyobb mértéket ölt.

A TI úgy foglalta össze a jelenlegi helyzetet, hogy Magyarországon felülről vezérelt, rendszerszintű, több esetben törvényesített korrupció tapasztalható, amely meghatározza a politikai rendszert és befolyásolja a gazdaság működését. A szervezet aggasztónak tartja azt is, hogy a kormány a korrupció és a hatalmi visszaélések leküzdése helyett a kormányzást kritizáló civil és nemzetközi szervezetek elleni kampányra használja az államhatalmat.

És erre tökéletesen rímelve azt válaszolta közleményben a Fidesz, hogy „A Soros által pénzelt Transparency International most is azt a két európai országot - Magyarországot és Bulgáriát - támadja, amelyek kerítést építettek az illegális migráció ellen.”

Szijjártó Péter külügyminiszter még erre is rátett egy lapáttal, amikor a lesújtó korrupciós jelentésről az jutott eszébe, hogy „ez egy újabb megnyilatkozása a nemzetközi szervezetek Magyarország elleni példa nélküli támadásának, amely kizárólag arról szól, hogy nem értenek egyet az ország migrációs politikájával. Minket nem érdekel sem a zsarolás, sem a nyomásgyakorlás", ezután sem fogunk egyetlen illegális bevándorlót sem beengedni Magyarországra, "a kerítés pedig ott marad, ahol van".

A magyar korrupciós index nem most zuhant nagyot, hanem 2012 óta folyamatosan romlik (amikor még híre sem volt a kerítésnek), és váltunk mostanra majdnem sereghajtóvá az EU-ban.

Volt idő, amikor még kerítés sem volt, Soros sem került óriásplakátra, a szocialisták voltak kormányon, a Transparency mégis bekapcsolta a korrupciós szirénát. Ezt akkor annyira komolyan vette a Fidesz, hogy hivatkozási alap is volt a párt 2009-es választási programjában, az Igen, Magyarország többre képesben.

Ekkor történt az, hogy a Parlamentben Varga Mihály jelenlegi nemzetgazdasági miniszter kőkeményen számon kérte szocialista elődjét, az akkori pénzügyminiszter Veres Jánost, és a személyes felelősségét firtatta a romló korrupciós index miatt.

Orbán Viktor pedig így nyilatkozott a Fejér Megyei Hírlapnak:

„A Transparency International jelentésében azt olvastam, hogy Magyarország minden évben elveszít kettőszáz milliárd forintot a közbeszerzések körül uralkodó korrupció miatt. A nyugdíjasok zsebében való kotorászás, a közalkalmazottak fizetésének befagyasztása helyett tehát először azokat a döntéseket kellene meghozni, amelyekkel a korrupciót vissza lehet szorítani.” - a 444.hu írása.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.