Indul az idegenforgalmi szezon

Veszprémben immár harmadik alkalommal, április 24-én rendezik meg a Turisztikai Szezonnyitó rendezvényt.
 
 

Indul az idegenforgalmi szezon

Veszprémben immár harmadik alkalommal, április 24-én rendezik meg a Turisztikai Szezonnyitó rendezvényt.
 
 
 
 
 

Indul az idegenforgalmi szezon

Veszprémben immár harmadik alkalommal, április 24-én rendezik meg a Turisztikai Szezonnyitó rendezvényt.

Az egész napos programsorozat két helyszínen a várban lévő középületekben, valamint a Kolostorok és Kertek völgyében felállításra kerülő színpadon és környékén fognak zajlani. A szervezők a programok összeállításánál minden korosztályra gondoltak.

A várban új kiállításokkal, valamint a szokásos látványosságokkal és kalandtúrával várják a vendégeket. A völgybe látogatók főleg a színpadon találkozhatnak érdekes programokkal. A színpadi fellépések sorát idén a Légierő Zenekar koncertje nyitja meg, de a későbbiekben találkozni lehet majd a Veszprémi Petőfi Színház művészeivel is. Megrendezésre kerül a 3. Pincér futóverseny és lesz rádiós rókavadászat. Külön odafigyelnek a gyerekekre és változatos programokkal, ügyességi játékokkal várják a vállalkozó kedvű fiatalokat.

A szervezők azt hangsúlyozták, hogy ez az évindító rendezvényük nem csak a városba látogató turistáknak szól. Nagyon sokan vannak olyanok, aki itt élnek a városban és a mindennapos elfoglaltságaik miatt kevésbé ismerik a város történelmi és kulturális értékeit. Az elmúlt két év rendezvényei azt bizonyították, hogy igény van a város lakói részéről arra, hogy legyen egy olyan nap, ahol erről az oldaláról ők is megismerhetik a várost. Ezen a napon a rendezvényhelyszínek ingyen lesznek látogathatók.

A szervezők felkészültek arra is, ha az időjárás kedvezőtlenre fordulna, a szabadtéri rendezvények egy esőhelyszínen kerülnek megtartásra. A vasárnapi időjárás előrejelzés ismeretében az esetleges változásokról a pénteki napon tájékoztatják az érdeklődőket.

A rendezvényt köszöntötte Brányi Mária alpolgármester, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az előttünk álló turisztikai szezon sok érdekes programot ígér. Veszprémnek napjainkra tradicionálisan több olyan rendezvénye van, ami az országhatáron kívülről is vonzza a vendégeket. Veszprém másik sajátossága, hogy a város sok olyan történelmi hagyománnyal rendelkezik, amit az ide érkezőknek érdemes bemutatni.

A város vezetése szeretné, ha a megyeszékhely rendezvényeire külföldről és az országból minél többen és többször eljönnének.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.