Megválaszolatlan kérdések a V-BUSZ-nál

Az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltje a pénteki sajtótájékoztatóján a közösségi közlekedést meghatározó V-BUSZ helyzetével is foglalkozott.
 
 

Megválaszolatlan kérdések a V-BUSZ-nál

Az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltje a pénteki sajtótájékoztatóján a közösségi közlekedést meghatározó V-BUSZ helyzetével is foglalkozott.
 
 
 
 
 

Megválaszolatlan kérdések a V-BUSZ-nál

Az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltje a pénteki sajtótájékoztatóján a közösségi közlekedést meghatározó V-BUSZ helyzetével is foglalkozott.

Katanics Sándor polgármester-jelölt tájékoztatójában arra hívta fel a figyelmet, hogy már 48 óra sincs, hogy megismerhetjük az önkormányzati választások eredményeit. Úgy értékelte, hogy az ellenzék egy tartalmas kampányt folytatott, ezt nagymértékben nehezítette az, hogy ilyen egyenlőtlen feltételek közzé az ellenzéket kampányban még soha nem kényszerítették.

Szórólapokon, sajtótájékoztatókon próbálták tájékoztatni a veszprémieket a terveikről, megismertetni velük az elképzeléseiket. Annak ellenére, hogy az ellenzéket a hatalom számos lehetőségtől megfosztotta, a közösségi oldalon és a választókkal történt személyes találkozásaik során világossá tudták tenni, hogy a győzelmük esetén visszaadják a várost a veszprémieknek.

A politikus itt is megismételte az ellenzék választási ígéreteit: „megújítják a város kapuit, a Pápai utat és a vasútállomás környékét. A fiatalok megtartása érdekében és a nehéz szociális helyzetben lévők megsegítésére bérlakásépítésbe fogunk, szorgalmazzuk az idősek otthoni gondozási feltételeinek javítását. A lakóépületek energetikai korszerűsítésére programot dolgozunk ki. Tehermentesítjük a belvárost, hadat üzenünk a szürkeségnek, növeljük a zöldfelületeket! Erősítjük az egészségügyi alapellátási rendszert.”

Katanics Sándor kiemelte, aki változást akar, annak az egyetlen lehetősége a hat párt közös jelöltjeire szavazni. A Lokálpatrióták csak a Fidesz érdekeit szolgálták. Komolytalanságukat jelzi, hogy mindössze hét választókerületben állítottak jelölteket, egyéni mandátumszerzésre nincs esélyük. Egyetlen feladatuk a hat ellenzéki párt által indított közös jelöltek győzelmének megnehezítése. A politikus abban bízik, hogy ezt a választók tisztán látják!

Polgármesterként azt szeretné elérni, hogy legyen vége a közpénzek pazarlásának, nem szabad engedni, hogy túlárazott és kevesek érdekében megvalósuló projektekre költsük el az adófizetők pénzét. Jó példa erre a V-BUSZ eredeti tervektől eltérő, a Fidesz lényegét megmutató működtetése.

A képviselő szerint mára kiderült, nemhogy elektromos buszok, de még új buszok sem lesznek, és nyakukon a helyi közlekedés államosítása. Most az a terv, hogy megveszik azokat a buszokat, amelyeket már valójában a bérleti díjak – ez 450 millió forint – kifizetésével egyszer már megvettek.

Katanics Sándor úgy látja, hogy ha az augusztusi rendkívüli közgyűlésen nem kap a cég újabb 480 milliót, mára már csődbe ment volna. Sajnos az sem kizárt, hogy az eddigi 1315 milliós támogatás ellenére még ebben az évben újra bajban lesznek.

A politikus megállapította, hogy a januárban elfogadott rossz üzleti terv mára válságot hozott. Hiába rendelte el a polgármester a vizsgálatot, és hiába ígérte, hogy október 1-re a vizsgálati anyag kész lesz, az anyag elkészítése csúszott. Éppen annyit, hogy a cég vezetőségének reagálását jogszabályi kötelezettség miatt megvárva, a választások előtt azt az ellenzék ne ismerhesse meg.

Katanics Sándor azt gondolja, hogy megint van mit takargatniuk. És az sem lehetetlen, hogy ugyanúgy feljelentés lesz ennek a történetnek a vége, ahogyan történt az Intézményi Szolgáltató esetében.

A polgármester-jelölt végezetül kihangsúlyozta: „Hatalmas a tét! Vasárnap eldől, hogy marad-e a mai döntéshozók egy szűk köre, vagy jön a változás, ami elvezet minket egy élhető, otthonos, zöld Veszprémig!

Indul a busz… A Fideszes városvezetésnek is mennie kell!”

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.