Sikeres évadot zártak

Az elmúlt színházi évadot csütörtökön társulati ülésen értékelte Vándorfi László a Pannon Várszínház igazgatója.
 
 

Sikeres évadot zártak

Az elmúlt színházi évadot csütörtökön társulati ülésen értékelte Vándorfi László a Pannon Várszínház igazgatója.
 
 
 
 
 

Sikeres évadot zártak

Az elmúlt színházi évadot csütörtökön társulati ülésen értékelte Vándorfi László a Pannon Várszínház igazgatója.

Az igazgató szerint a színház az elmúlt évadban is igazolta azt, hogy a meglévő nehézségek ellenére a társulatuk életképes. A visszajelzések alapján a közönség igényli a jelenlétüket a színházi életben. Ezt támasztja alá az, hogy az elmúlt évadban bemutatásra került öt új darab szinte mindegyike szerepel az új műsorprogramjukban.

Vándorfi László az értékelése során hangsúlyozta, ezeket az eredményeket a társulat nagyon kemény, szakmailag is elismert munkával érte el. Az elmúlt évadban 217 előadásuk volt - ez 18-al több mint a megelőző évadban - ami tovább már nagyon nem növelhető. A nézőszám szinte megduplázódott, mert az előző idény 51272 színház látogatója helyett, ebben a színházi évben 92659 néző láthatta az előadásaikat. Nőtt a nyári előadásaik száma is és augusztus 31-ig 64 előadást mutatnak be, amelyen eddig 28631 nézőjük volt.

A színház vezetője megemlítette azt a nehézséget, amit az állami támogatás elvonása, az évi 110 millió forint hiánya 2013-óta okoz. Ezért a társulat minden tagjának érdeke az, hogy megtudják tartani és ha lehet növelni kell az előadásokra látogatók számát. Ez a színház talpon maradásának egyetlen és elengedhetetlen feltétele. A látogatottság növekedéséből viszont azt lehet látni, hogy a tagjaik megértik ezt a helyzetet és mindenki mindent megtesz azért, hogy a színház továbbra is működni tudjon.

Vándorfi jelentős eredményként értékelte azt, hogy a nehézségek ellenére átlagban 18 százalékos bérrendezést tudnak a növekményből tagjaiknak biztosítani. Hozzátette, de azt is látni kell, hogy ennek a növekedésnek a garanciái a jövőre vonatkozóan nincsenek meg. A garanciákat csak a társulat további jó mutatói adhatják. Az igazgató a következő idényben a nézőiknek új hangulatú bemutatókat ígért, amit a tagjaik csak „férfias léptekkel” tudnak majd teljesíteni.

Vándorfi László végezetül köszönetet mondott azoknak az önkormányzatoknak, vállalkozásoknak és magán személyeknek, akik az elmúlt években anyagilag is támogatták a színház művészeti munkáját.

A hagyományoknak megfelelően ismertette, hogy a közönség szavazatok alapján az évad legjobb előadása a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – lett. Az év színésze címet - megelőzve Molnár Ervint és Szelle Dávidot - Pap Lívia kapta.

Szakmai díjat kapott a női szerepekben nyújtott alakításáért Kovács Ágnes Magdolna, a férfi kategóriában Koscsisák András.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.