A Pannon újratöltve

Röviden ezt üzente kedden a sajtón keresztül Vándorfi László a Pannon Várszínház igazgatója a színházat szerető nézőiknek.
 
 

A Pannon újratöltve

Röviden ezt üzente kedden a sajtón keresztül Vándorfi László a Pannon Várszínház igazgatója a színházat szerető nézőiknek.
 
 
 
 
 

A Pannon újratöltve

Röviden ezt üzente kedden a sajtón keresztül Vándorfi László a Pannon Várszínház igazgatója a színházat szerető nézőiknek.

Az igazgató az elmúlt időszakról elmondta, hogy a színház társulata nagyon nehezen élte meg a veszélyhelyzet okozta bezártságot. Március 11-e emlékezetes nap lesz számukra, amikor jött a tiltás és le kellett állniuk a bemutatóikkal. Megítélése szerint különösen nehezen élik meg az ilyen helyzetet azok, akiknek a léte az előadásaik bevételének az alakulásától függ.

A társulatuk az elmúlt időszakban a járványügyi szabályokat betartva jelen volt a közéletben és online próbáltak kapcsolatot tartani egymással és a közönségükkel. Verseket olvastak fel és amint a járványügyi előírások megengedték, egy új bemutatójuk próbáit el is kezdték. De a színház menedzsmentje is jól dolgozott, mert a karantén időszaka alatt több mint 20 pályázati kiírást dolgoztak fel.

A társulat most azt szeretné üzenni a nézőknek, hogy a színház újra éledt, rövid időn belül elkezdenek dolgozni, és a nyári hagyományos szabadtéri programjaikat már a jövő héten beindítják.

Vándorfi László kiemelte, hogy nagyon sűrű nyári program előtt állnak. Júliusban, valamint augusztus első felében a társulattal az ország különböző részén több mint 40 előadáson terveznek fellépni. Nagyon fontos számukra a hagyományos Balaton-partján Alsóőrstől- Balatonlelléig megrendezésre kerülő strandszínházi produkciók.

A nehéz helyzet után üzenettel bírhat az, hogy a Pál utcai fiúkkal kezdenek, amivel a nézőkben erősíthetik a „grundérzést”, a közösséghez tartozás érzését. Amit sürgősen meg kell oldaniuk az, hogy több darabban - objektív okok miatt - le kell kettőzni néhány szerepet.

Szeptembert úgy kezdik, hogy az elmaradt előadásokat kell pótolniuk Elmaradt néhány Hamlet bemutató és a Doktor úr- című bérletes előadással szintén adósok a nézőiknek. Szeptember első felében megrendezésre kerül a májusban elmaradt Táncfesztivál is.

Az igazgató elmondta, hogy a jubileumi 20. évadjukat szeptember végén fogják beindítani. Ebben az évadban öt nagyszínházi előadást, a stúdió színházban három monodrámát és egy zenés mesejátékot terveznek bemutatni.

Vándorfi László szerint a vészhelyzet ideje alatt a színház társulata jól vizsgázott. Egy vészterhes időszakot éltek át, és amikor a színház tartalékai nagyon megcsappantak, a társulat tagjainak 95 százaléka nyilatkozott úgy abban a helyzetben, hogy kitart a színház mellett. Az elkövetkezendő időszak programjai a honlapukon megtalálható, és a régi, valamint az új előadásaikra újra várják a közönséget.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.