Időnként vissza kell nézni

Második alkalommal tartott a városi karácsonyi ünnepségen évértékelő beszédet Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere.
 
 

Időnként vissza kell nézni

Második alkalommal tartott a városi karácsonyi ünnepségen évértékelő beszédet Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere.
 
 
 
 
 

Időnként vissza kell nézni

Második alkalommal tartott a városi karácsonyi ünnepségen évértékelő beszédet Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere.

Kedden este a Hangvilla színháztermében megtartott rendezvényen az elmúlt évi rendezvényhez hasonlóan két sikeres veszprémi mutatkozott be. Kerekes Blanka fuvolaművész, hiába él napjainkban Svájc festői környezetében, elmondása szerint hiányzik neki Veszprém, ahol gyerek éveit töltötte. Zenei tanulmányait Veszprémben kezdte, ahol hamar kitűnt tehetségével és szorgalmával.

Következett a Zeneakadémia és egy ösztöndíjjal Svájc, ahol diplomát szerzett és továbbfejleszthette zenei tudását. Napjainkra több európai hírű zenekarban szólistaként lép fel és arat nagy sikereket a nagyvárosok koncerttermeiben. Szóló karrierje mellet zene pedagógusként is megmutatta magát és aktív szereplője a hazai és nemzetközi komolyzenei és a jazz életnek.

Árkossy Tamás 1990 előtt az édesapja garázsában kezdett el fából, bútorokat és egyéb használati tárgyakat készíteni. Napjainkra a felesége és fia segítségével felépített egy kis manufaktúrát az Árkossy Bútor Kft-t, ahol korszerű gépek és közel száz dolgozó segítségével egyedi bútorokat gyártanak. Termékeik nagyon ismertek lettek a világban. Ezt az is bizonyítja, hogy több híres szálloda és konferencia központ egyedi tervezéssel történő berendezését vállalták el és oldották meg sikerrel.

Porga Gyula évértékelő beszédét azzal a jó hírrel kezdte, hogy 2023-ban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa címet viselheti. A polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki a pályázat előkészítésében részt vállalt, de egyben hangsúlyozta azt, hogy a neheze csak most következik, mert ennek a címnek a városnak meg is kell felelnie.

A város vezetője kiemelte, hogy a felmérések szerint Veszprém Budapest után a legélhetőbb város, olyan hely „ahol jó élni!” Ehhez elengedhetetlenül szükség volt arra, hogy a város gazdasági környezete is fejlődjön, ami napjainkra jó mutatókat produkál.

Az eredmények mellett nagyon fontos az, hogy a jövő feladataira koncentráljanak. Előkészítésre került a 2019. év jelentős feladata a közösségi közlekedés gyökeres átszervezése és bevezetése.

A város múltjával kapcsolatban kiemelte, hogy az látható Veszprém történetéből, hogy a századfordulók mindig valami, a jövő számára haladó változást hoztak. Ezek a tények arra késztetik a város vezetését, hogy a város fejlesztését illetően olyan döntéseket hozzanak , amelyekre kétszáz év múlva is méltán fognak emlékezni.

A város karácsonyi ünnepi műsorát színesítette a Mendelsson Kamarazenekar nagy sikerű fellépése, ahol többek között bemutatkozott a veszprémi születésű Rozsnyói Péter zongoraművész is.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.