További kérdőjelek a választások körül

Sok helyen egyszerűen eltűntek az ellenzéki pártok listás szavazatai az urnákból-írja a 444.hu.
 
 

További kérdőjelek a választások körül

Sok helyen egyszerűen eltűntek az ellenzéki pártok listás szavazatai az urnákból-írja a 444.hu.
 
 
 
 
 

További kérdőjelek a választások körül

Sok helyen egyszerűen eltűntek az ellenzéki pártok listás szavazatai az urnákból-írja a 444.hu.

Záporoznak az olyan szavazókörökről szóló hírek, amelyeknél minimum fura vagy egyenesen elképesztő, nehezen hihető a vasárnapi választás eredménye.

A bogdásai és a bajai szavazókörről már beszámoltunk, itt az összes érvényes listás szavazatot a Fidesz kapta, miközben egyéniben más pártok jelöltjei is kaptak jónéhány szavazatot.

A Demokratikus Koalíció és a Jobbik is beszámolt fura esetekről, amikor a jelöltjük egyéniben számottevő mennyiségű szavazatot kapott, listán viszont semmit. A Jobbik konkrétan arra utalt, hogy a listás szavazóikat egy másik párt számára írták jóvá.

A szavazóköri adatokat átnézve mi is találtunk jónéhány olyan települést, ahol nagyon furák az eredmények.

A Baranya megyei Nagypeterden a Jobbik egyetlen szavazatot sem kapott egyéniben, miközben a listán 119-en szavaztak rájuk. A Hajrá Magyarország! Nevű ismeretlen pártnak eközben 76 szavazatot írtak jóvá egyéniben.

Pécsudvardon 173 érvénytelen szavazatot számoltak egy szavazókörben, ez majdnem a fele az összes leadott listás szavazatnak. Ezek a szavaztok fura módon mind az ellenzéki szavazatok közül tűntek el: Olyan mintha az ellenzéki képviselőként indult Mellár Tamásra szavazók egyáltalán nem szavaztak volna listán egy ellenzéki pártra sem.

Szokolyán 57 érvénytelen szavazat volt, ezt szinte mind az ellenzéki pártok bukták, a Fidesz-KDNP-re ugyanúgy behúzták az X-et a választók egyéniben és listán is (5 szavazat híján).

Biatorbágy egyik szavazókörében 727 listás szavazatból 192 volt érvénytelen. Ebben a körzetben indult az LMP-s Szél Bernadett is, egyéniben jól is teljesített a kérdéses szavazókörben az LMP. A listás szavazásnál viszont hirtelen veszítettek 180 szavazatot, ez pedig jóval több annál, mint amennyit más ellenzéki pártok az átszavazás miatt elszipkázhattak tőlük.

A Borsod megyei Zádorfalván 62 érvénytelen szavazatot találtak az urnában az összesítés szerint. Igen ám, de 183 szavazó volt összesen, azaz az érvénytelen szavazatok az összes szavazat harmadát teszik ki, ami megint magas arány. Amúgy az urnában 13-al több szavazólapot találtak annál, mint ahányan egyáltalán elmentek szavazni. A szavazókörben a Fidesz nyert, nagy többséggel.

Budapest II. kerületében a 004-es számú szavazókörben épp az ellenkezője történt, mint Nagypeterden: az egyéniben jól szereplő Jobbik listán valahogy egy szavazatot sem kapott, a teljes ismeretlen Net Párt viszont feltűnően sokat, 66 szavazatot.

Fulókércsen valahogy eltűnt négy egyéni szavazat az urnából, listán viszont 5-el több lett, és volt 31 érvénytelen szavazat is, amely furcsa módon csak az ellenzéki szavazatokat csökkentette jelentősen.

Kunpeszéren egy ruszin nemzetiségű polgár szavazott, mégis két érvénytelen nemzetiségi szavazólap volt az urnában – forrás 444.hu.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.