Közösen segíteni a rászorultakon

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. az adományaival idén már a harmadik éve segíti az arra rászoruló embertársainkat.
 
 

Közösen segíteni a rászorultakon

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. az adományaival idén már a harmadik éve segíti az arra rászoruló embertársainkat.
 
 
 
 
 

Közösen segíteni a rászorultakon

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. az adományaival idén már a harmadik éve segíti az arra rászoruló embertársainkat.

A „Jövő a kezünkben van” program során, Magyarország 22 állami erdőgazdasága az év során 4 milliárd forinttal járult hozzá közjóléti célú fejlesztésekhez. A HM VERGA Zrt. ennek kapcsán 500 millió forintnyi beruházást valósított meg, a tanpályák építésétől, emlékhelyek kialakításáig.

A vezérigazgató megfogalmazása szerint egy új perspektívát adtak a természetet szerető felnőtteknek és gyerekeknek, megnyíltak az erdők új turista ösvényeket, erdei iskolákat adtak át, a pihenő helyek szebbé és kulturáltabbá váltak. Mára már az erdő nem csak a vadászoké és az erdészeké, hanem a természetet szerető magyar embereké. Ezzel azt szeretnének elérni, hogy a felnövekvő nemzedék fiataljai szeressék és becsüljék az erdő által biztosított értékeket.

A vezérigazgató elmondta – 2010-től mindig elsőként csatlakoztak a rászorultak segítésére indított országos akcióhoz, mert mint állami vállalatnak ezt a kötelezettségüknek is tekintik. Ez az elmúlt évben náluk már hagyománnyá vált, mint ahogy természetesnek vették azt is, hogy minden, az országot sújtó katasztrófák elhárításában részt vegyenek. A vörös iszap károsultjainak is elsőként segítettek, itt ebben a munkában a devecseri kastélypark újraélesztése volt a fő feladatuk. Az idei dunai árvíz megelőző munkálataiba is az elsők között voltak ott, a közmunkások gátakra történő küldésével, valamint a szállítási feladatokhoz, a terepjáró autók biztosításával.

A gazdasági társaság részt vesz a közmunka foglalkoztatási programban is, ami elsődlegesen a szegény emberek számára fontos. Az elfoglaltság, a jövedelemhez való hozzájutás rendszeressége és az emberek munkához való szoktatásának fontossága az, ami miatt folytatni kell ezt a programot.

Idén immár harmadik alkalommal hirdetik meg a társadalmi felelősségvállalás jegyében „Ezernyi segítség” jótékony célú akciójukat.

A gazdasági társaság a hideg téli időjárásra való tekintettel idén 1000 mázsa jó minőségű kuglizott tűzifát, 1000 adag meleg ételt oszt szét a rászorulók között, több alkalommal és különböző helyszíneken.

A VERGA Zrt. nem feledkezik meg azokról, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Az igazgató szerint mindannyiunk erkölcsi kötelessége, hogy szolidárisak legyünk azokkal, akik nélkülöznek. Különösen igaz ez az ünnepek közeledtével, amikor sajnos sokaknak nem jut ki a szeretetteljes családi környezetből, a melegben eltöltött családi étkezések hangulatából.

Az adományok elosztásában a VERGA együttműködik, a Veszprém -Főegyházmegyei Karitász, a Veszprémi Családsegítő Központ, a Vöröskereszt, valamint a Máltai Szeretetszolgálat veszprémi szervezetének tagjaival.

A VERGA Zrt. ezen kívül felajánl 400 darab karácsonyfát, amit a Veszprém, Várpalota, Herend és Zirc önkormányzata, az intézményeik számára tud szétosztani.

Tengerdi Győző kiemelte - a VERGA Zrt. az idei évben összesen több mint 3 millió forint értékben támogatja a rászorultakat és ezt a következő években is megszeretnének ismételni. Külön köszönetet mondott a társaság dolgozóinak, akik a munkájukkal és az elért teljesítményükkel lehetővé tették a társadalmi felelősségvállalás ilyen mértékét.

Porga Gyula polgármester a négy város önkormányzata nevében megköszönte ezt a felajánlást. Az már megszokott – emelte ki a polgármester – hogy december elején sok civil szervezet indít akciót a rászorultak megsegítéséért. Kevés viszont az olyan gazdasági szervezetek száma, akik elsőként, ilyen jelentős anyagi támogatással járulnak hozzá a segélyakciókhoz, mert fontosnak tartják a szegények támogatását.

Nagyon fontos látni azt is – hangsúlyozta Porga Gyula – hogy a VERGA olyan szervezeteken keresztül kívánja eljuttatni az adományait, amelyek napi szinten ott vannak ezeknek az embereknek és családoknak a közvetlen környezetében. Ezért biztos abban, hogy az adományok jó helyre és a kellő időpontban fognak eljutni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.