Az építők tartják a határidőt

A tervezett ütemben zajlik a Veszprém Járási Hivatal épületének a felújítása.
 
 

Az építők tartják a határidőt

A tervezett ütemben zajlik a Veszprém Járási Hivatal épületének a felújítása.
 
 
 
 
 

Az építők tartják a határidőt

A tervezett ütemben zajlik a Veszprém Járási Hivatal épületének a felújítása.

A sajtó képviselőinek az építkezés jelenlegi helyzetét Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott mutatta be. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy ez a felújítás kiemelt kormányzati beruházásként került beindításra. A Veszprém Járási Hivatal egy műemléki épületben, a Budapest út 3-5 szám alatt lévő Rosos-, valamint Balassa – Cseresnyés kúriában került kialakításra.

A felújítás tavaly októberben kezdődött el és a kedvező időjárási viszonyoknak is köszönhetően az építők tartani tudják az eredetileg tervezett átadási időpontokat. Ennek megfelelően az I. ütemben elkészült részt április 3-án, a II. részt május közepén adják át és kezdődhet meg a hivatalba a beköltözés. A Járási Hivatal az ügyfelek fogadását az új épületében előre láthatólag július 1-ével kezdheti meg.

Az épületben megtalálható lesz a Járási Hivatal törzshivatala és szakigazgatási szervei. Konkrétan itt kap helyet a járási népegészségügyi, az állategészségügyi és élelmiszer ellenőrző hivatal, a gyámhivatal, a munkaügyi kirendeltség valamint a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség. Ezeken kívül a kormányablak is ebben az épületben lesz megtalálható, ahol 13 munkaállomáson két váltásban fogadják az ügyfeleket, naponta 08.00-tól, este 20.00-ig.

Az építők nagyon ügyeltek az épület műemlékjellegének a megtartására. Ahol lehetett meghagyták az eredeti lépcsőket és folyosó burkolatokat, de felújították a családi címert és a melléképületeket eredeti állapotukba helyezték.

Megépült egy új fedett átjáró rész is, ami a két régi szárnyat köti össze és ezzel az épület körbejárhatóvá vált. Több felesleges épület lebontásával új parkolóhelyeket alakítottak ki. Az épület jelenlegi helyzetében az is szerencsés, hogy a busszal érkezők a pályaudvarról könnyen és gyorsan megközelíthetik a hivatalt.

Kovács Zoltán szerint hamarosan egy olyan létesítmény tudnak a járásban élőknek átadni, ahol az állampolgárok gyorsan, nagyon sok ügyet tudnak elintézni és nem kell hivatalból, hivatalba járniuk. Azokat az épületeket, amelyeket az átköltözés során kifognak üríteni visszaadják a város kezelésébe.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.