Jó eredmények, profi szervezés

Idén második alkalommal adott otthont az MH 54. Veszprém Radar Ezred a Magyar Honvédség mezei futóversenyének.
 
 

Jó eredmények, profi szervezés

Idén második alkalommal adott otthont az MH 54. Veszprém Radar Ezred a Magyar Honvédség mezei futóversenyének.
 
 
 
 
 

Jó eredmények, profi szervezés

Idén második alkalommal adott otthont az MH 54. Veszprém Radar Ezred a Magyar Honvédség mezei futóversenyének.

A Magyar honvédség bajnoki rendszerében a mezei futóverseny mindig nyitó rendezvénynek számított. A tavaszi időszak szeszélyes időjárása, a szervezőknek minden évben sok kérdőjelet tartogatott. Volt idő, amikor a sok eső miatt a sárral kellett az indulóknak megküzdeniük, míg az idei évben a hűvös bakonyi szél jelentett nehézséget a versenyzőknek.

A rendezvény megnyitóján a vendéglátó ezred parancsnoka Zentai László ezredes utalt is erre akkor, amikor elnézést kért, a rendezéstől független hideg télies szél miatt. A parancsnok köszöntötte azt a 30 csapatot, amelyek az ország minden részéből jöttek versenyezni és azt ígérte, hogy idén megpróbálják a versenyt még gördülékennyé tenni. Ami nem könnyű feladat, mert a több mint hatszáz versenyző, viszonylag egy rövid idő alatt, 16 futamban méri össze a tudását.

A parancsnok a katonáktól sportszerű versenyzést és fegyelmezett végrehajtást kért és azt kívánta, hogy a zord időjárás ellenére jó hangulatú verseny legyen és szülessenek kimagasló eredmények.

A verseny a 3000 méteres gyakorló felszereléses futással kezdődött. Női és férfi futók életkornak megfelelő, valamint az abszolúlt kategóriákban versenyeztek. Ennek a versenyszámnak a nehézségét a nem egészen sportcipő minőségű, „surranó” okozta. Ebben a versenyszámban indultak a meghívott versenyzők, a középiskolák „Katona suli”, valamint a VIP futamban az alakulatok parancsnoki beosztásban lévő tábornokai és főtisztjei.

A verseny szervezés profizmusát igazolta az, hogy voltak versenyszámok, amelyeket egy perc késleltetéssel indítottak, és a lekörözések ellenére az utolsó befutó eredménye is pontosan nyomon követhető volt.

Ezt követték a 6000 méteres futószámok, ahol már a sportcipőké volt a főszerep. Az eredmények itt azt bizonyították, hogy komoly felkészültséggel és sportolói teljesítménnyel lehetett csak dobogós helyezéseket elérni.

A verseny második részészében a fegyveres váltófutásra került sor, ahol a katonák a nőknél és a férfiaknál a 140 év feletti és alatti kategóriában mérték össze tudásukat. Természetesen itt a 140 évet a négy váltó csapattag össz életkora adta ki és ennek alapján lettek a versenyzők a futamokba besorolva.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.