Sir Tom Jones Veszprémben

A 14. alkalommal megrendezésre kerülő VeszprémFest sztár vendége lesz júliusban a 77 éves világhírű énekes.
 
 

Sir Tom Jones Veszprémben

A 14. alkalommal megrendezésre kerülő VeszprémFest sztár vendége lesz júliusban a 77 éves világhírű énekes.
 
 
 
 
 

Sir Tom Jones Veszprémben

A 14. alkalommal megrendezésre kerülő VeszprémFest sztár vendége lesz júliusban a 77 éves világhírű énekes.

A VeszprémFest 2017. évi programjait a szervezők hétfőn sajtótájékoztató keretében a Városháza Kossuth termében ismertették.

A rendezvény több mint egy évtizedes megszervezését üdvözölte Porga Gyula polgármester. Kiemelte, hogy ez a fesztivál az eltelt évek alatt jelentős nemzetközi hírnévre tett szert és a nagyszerűségét még az is fokozza, hogy teljes egészében veszprémi termék. Ez azért is fontos, mert 2023-ban Magyarországon újra meghírdetésre kerül az Európa Kulturális Fővárosa cím, amely elnyerésére Veszprémnek jó esélyei vannak. A cím odaítélésénél mindig kitűnő ajánló egy ilyen, évek óta nemzetközi szinten is elismert fesztivál.

Porga Gyula hangsúlyozta, hogy az önkormányzat fennállásának történelmében másodszor fordul elő, hogy jelentős támogatással tudják segíteni a fesztivál megrendezését. Az elmúlt évi 22 millió forint helyett 30 millió forinttal járul hozzá a város a programok megvalósításához.

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest főszervezője bejelentette, hogy az idei évben a fesztivál július 12-15 között kerül megrendezésre. A 2017. év sajátossága az, hogy az Érseki Palota rekonstrukciós munkálatai miatt a programok új helyszínen költöznek.

A szervezők az elmúlt évben már néhány esemény kapcsán kipróbálták az Érseki Pihenő- História Kertet, mint rendezvény helyszínt. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a História park alkalmas színvonalas, 2-3 ezer főt befogadó rendezvények lebonyolítására. A színpadi mögötti háttérben kiemelkedő vár látványa különösen feledhetetlen élményt biztosít a nézőtéren ülőknek.

Az első napon, július 12-én 2008 után újra Veszprémbe látogat Richard Bona és a Mandokan Cubano együttes. Ezen az estén a színpadon a Karib tenger és az afrikai Sting különös zenei találkozójára kerül sor.

A második nap vendége Angliából érkezik, aki a 90-es évek popdívája és még napjainkban is nagyon népszerű énekesnő, Hearthar Small.

A harmadik napra a Veszprém Arénába költözik a fesztivál. A szervezők számítva a nagy érdeklődésre, ide hirdetik meg a világhírű énekes, a több mint 150 millió eladott lemezzel büszkélkedő Tom Jones koncertjét.

Mészáros Zoltán elmondta, hogy a záró nap programja még nem letisztázott. Több elképzelés is van, de ezt csak akkor fogják meghirdetni, amikor a szerződés már aláírásra kerül.

A fesztiválkísérő programja lesz, a július 7-16 között az Óváros téren újra megrendezésre kerülő Roze-Rizling-Jazz Fesztivál. Az idei fesztivál vendége, a Móri borvidék lesz. A szervezők törekvése az, hogy minél több helyi érdekeltségű zenekar tudjon fellépni a fesztivál színpadán.

A szervezők újra meghirdetik az „Én Házam, Én Tornyom, Én Városom” –című rajzpályázatot. A legjobb tíz-tíz pályamunka az elmúlt évhez hasonlóan a fesztivál idején a tűztoronyra, valamint a városháza épületére kivetítésre kerülnek. Részletes információk a fesztivál honlapján a veszpremfest.hu oldalon találhatók.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.