Világsztárok Veszprémben

A tizedik Veszprémi Ünnepi Játékok szervezői, a magas színvonalú programokkal, sok világsztárral és változatos kiegészítő rendezvényekkel fogadják a fesztiválra érkező vendégeket.
 
 

Világsztárok Veszprémben

A tizedik Veszprémi Ünnepi Játékok szervezői, a magas színvonalú programokkal, sok világsztárral és változatos kiegészítő rendezvényekkel fogadják a fesztiválra érkező vendégeket.
 
 
 
 
 

Világsztárok Veszprémben

A tizedik Veszprémi Ünnepi Játékok szervezői, a magas színvonalú programokkal, sok világsztárral és változatos kiegészítő rendezvényekkel fogadják a fesztiválra érkező vendégeket.

Porga Gyula polgármester szerint ez a fesztivál egy nagy összefogásnak az eredménye, ahol van egy jó ötlet és vannak profi szervezők, akik életet tudnak lehelni az elképzeléseikbe. Ez a fesztivál napjainkra az ország egyik legjelentősebb kulturális eseményévé nőtte ki magát és ennek a kezdetektől segítője volt a város önkormányzata. A tizedik alkalom ez – folytatta a polgármester – és az idei lesz az, ami az újabb tíz éves távlatot megnyithatja.

Winkler János, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja szerint, minden érdeklődőnek jó érzés ide Veszprémbe jönnie, mert a rendezők az elmúlt években elképesztően színvonalas programokat szerveztek. Az a varázs, ami az érseki palota előtt felállításra kerülő színpadról sugárzik, a műsorokat elfeledhetetlenné teszi. Veszprém, olyan értéket hoz Magyarországra, amelyet még a nehezedő körülmények között is támogatni kell. Ezért vállalja az E.ON Hungária Zrt. most már a negyedik éve, a főszponzori szerepet.

Mészáros Zoltán, a Veszprémi Ünnepi Játékok Kft. ügyvezető igazgatója, az elmúlt kilenc év történetét elevenítette fel. Külön kiemelte, hogy az elmúlt években a nézők 45 nemzet produkciót láthatták, 7 opera került színpadra és olyan neves művészek léptek fel, akik összesen 107 Grammy- díjat tudhatnak a magukénak. A július 16 és 20 között megrendezésre kerülő fesztiválon a Grammy- díjak száma csak növekedni fog- emelte ki az igazgató.

Az idei programokkal kapcsolatban elmondta - Július 16-án Diana Krall, a három Grammy- díjas énekes nyitja meg a fesztivált, aki a húszas éveket idéző turnéjával érkezik a Veszprém Arénába és ad nagyszabású koncertet.

Másnap, Marcus Miller, a kétszeres Grammy-díjas, a világ egyik legjobb basszus gitárosa, lép színpadra, aki a kortárs jazz zene egyik meghatározó alakja.

A harmadik napon Paco De Lucia, a flamenco zene legnagyobb élő legendájának gitár zenéjével és énekeseivel, valamint táncosával találkozhatnak az érdeklődők.

Július 19-én Nigel Kennedy hegedűművész mutatja be zenei nagyságát és a klasszikusoktól kezdve, a jazzen, a kelta, a rock- és a népzenén át a nézők eljuthatnak a cigányzene élményéig.

A záró estén a mai angol popzene egyik kiváló sztárja, Craig David, a világturnéja részeként ad koncertet.

Mészáros Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a fesztivál programja szinte minden évben bővül és a fesztivált kísérő rendezvények egyre színesebbek lesznek. A 2011-es évben rendezték meg először a Roze, Rizling és Jazz Napokat, amelyeken a fiatal tehetségeknek, valamint a helyi zenekaroknak kívánnak fellépési lehetőséget biztosítani. Az Óváros téren zajló események ingyenesen látogathatók, július 12 és 21 között húsz Balaton felvidéki borászat mutatkozik be a termékeivel és a tíz nap alatt harminc együttes szórakoztatja majd az ide látogatókat.

Az idén is megrendezik a Jazz a kolostorban rendezvényüket, amelynek a felújított Jezsuita Kolostor ad helyszínt. Ez a rendezvény azoknak szól, akik az elmélyültebb komolyzenei élményre vágynak. A komolyzenei műfajt el kívánják választani a könnyűzenei helyszínektől, ezért is nagyon alkalmas erre a kolostor és a szépen kialakított környezete.

Az igazgató kiemelte, az idén új helyszín kapcsolódik be a fesztivál programjába a Veszprémi Petőfi Színház, ahol a záró estén Roby Lakatos ad hegedű koncertet. A művész a világhírnevét, a rendkívüli stílusbeli sokoldalúságának és lenyűgöző virtuozitásának köszönheti.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.