Ajándék a városban élőknek

Az év végi ünnepek alatt a Veszprémi Állatkert egy különleges ajándékkal fogadja a parkba látogatókat.
 
 

Ajándék a városban élőknek

Az év végi ünnepek alatt a Veszprémi Állatkert egy különleges ajándékkal fogadja a parkba látogatókat.
 
 
 
 
 

Ajándék a városban élőknek

Az év végi ünnepek alatt a Veszprémi Állatkert egy különleges ajándékkal fogadja a parkba látogatókat.

Veszprém város és az állatkert vezetőinek közös döntését Porga Gyula polgármester és Török László, az intézmény igazgatója jelentette be. A polgármester emlékeztetett arra, hogy az idei évben több olyan kedvezményprogram volt, amelyek nagy sikert hoztak. Idősek Világnapja alkalmából egy hétvégén a nyugdíjasok 500 forintos egységáron válthattak belépőjegyet. Több mint hatszázan éltek a kedvezmény adta lehetőséggel. Ugyanígy nagy sikere volt a fiatalok körében a Randi Szerdán kedvezményüknek is.

A 2016-os évben az időjárás is kedvezett a turizmus szerelmeseinek és ez hozta azt az eredményt, hogy már az év vége előtt meghaladták a 400 ezredik látogatót. A siker adta azt az ötletet, hogy december 24. és 2017. január 2 között különös kedvezményt – ajándékot – adjanak a városban élőknek. Ebben az időszakban az állatkertbe érkezők saját maguk dönthetik el, hogy mennyiért veszik meg a belépőjegyeiket.

A minimális összeg 100 forint, az hogy végül mennyit fizet azt az egyén, vagy a család az anyagi lehetőségei függvényében dönti el. Az állatkert minden nap 09.00 és 15.00 között, hétvégén pedig 09.00 és 15.00 között várja a látogatóit.

Török László arra hívta fel a figyelmet, hogy a Veszprémi Állatkert történetének legnagyobb sikerét érte el ebben az évben. A 400 ezres látogatószám egy 60 ezres városban, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő eredménynek számít. A téli látogatási lehetőséget az is biztosítja, hogy az állatkert jelentős része függetlenné vált az időjárástól. Az utóbbi években nagyon sok olyan új beruházás készült el, ahol a látogatóik az itt élő állatokkal fedett helyen találkozhatnak.

Az idei év egyik legnépszerűbb újdonsága a Magyarország legnagyobb Földtörténeti kiállítása és a dinoszaurusz park volt. Az elmúlt évek jegyeladásai alapján azt látják, hogy van igény az állatkert téli nyitva tartására. Az elmúlt években december hónapban eddig 1200-1500 közötti számban fogadtak látogatókat és kíváncsian várják, hogy ez a kedvezmény mennyire lesz hatással a látogatottságra.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.