Sikeres tavaszkezdet
A harmadik alkalommal megrendezett gasztronómiai rendezvényt az időjárás is a kegyeibe fogadta. A három nap alatt ragyogóan szép idő volt, ami a völgybe csábította a különleges látványosságokat kedvelőket. A szervezők zenei programokkal, ételeket, italokat kínáló pavilonokkal fogadták a völgybe érkezőket.
Szegedi Pál főszervező és ötletgazda szerint az idei évben nagyon sok újdonsággal jelentkeztek, amit a jövőben a rendezők szándéka szerint tovább kívánnak bővíteni.
A hagyományos disznóvágás, kolbásztöltés és töpörtyűsütés mellett a vendégeknek egyre több színvonalas zenei programot tudtak kínálni. A töpörtyűsütésre idén 11 csapat nevezett be, és ez a versengés jellemzően a nagy baráti körök összejövetelévé kezd válni.
Az idén színesítette a rendezvényt az, hogy itt voltak az országosan is híres karcagi birkapörkölt főzők, akik az alföld gasztronómiáját ismertették meg a Veszprémben élőkkel. Öt kondérban főték a Hungarikumnak számító birkapörköltet hagyományos recept szerint.
A főszervező azt szeretné, ha ez a rendezvény kiszélesedne és országosan is elismerté válna. Ehhez az kellene, hogy minél több olyan hungarikum jelenne meg itt, ami a régió minden részéből a völgybe vonzaná a vendégeket.
A programokhoz kapcsolódva idén második alkalommal rendezték meg a Kreatív süteménysütő versenyt. A versenyre benevezett alkotásokat a Jezsuita templomban nézhették meg az érdeklődők.
A zsűrizést követően a sütemények árverésre kerültek és ennek bevételét, összesen 123 ezer forintot a szervezők jótékonysági céllal az AutiSpektrum Egyesületnek ajánlották fel.