Mozgalmas november a színházban

Fotó kiállítással, gálaműsorral és egy új bemutatóval jelentkezik novemberben a Veszprémi Petőfi Színház.
 
 

Mozgalmas november a színházban

Fotó kiállítással, gálaműsorral és egy új bemutatóval jelentkezik novemberben a Veszprémi Petőfi Színház.
 
 
 
 
 

Mozgalmas november a színházban

Fotó kiállítással, gálaműsorral és egy új bemutatóval jelentkezik novemberben a Veszprémi Petőfi Színház.

Oberfrank Pál igazgató szerint az a helyes, ha egy színház kinyitja a kapuit és ezzel más kulturális irányzatok számára is befogadóvá válik. Teret adnak másoknak a bemutatkozásra és amennyiben lehetséges támogatják az olyan rászorult társaikat, akik sérülten születtek, vagy valamilyen baleset folytán váltak fogyatékossá.

Az igazgató kiemelte, hogy az ember egy alkotó lény és mindig képes maradandó értékeket teremteni. Ezeket az értékeket másoknak átadni, ezzel jó hírt közvetíteni az embereknek napjainkban rendkívül fontos küldetés.

Az Éltes Mátyás Alapítvány által szervezett programról Bernáth Ildikó adott tájékoztatást. November 9-én nyílik egy fotó kiállítás: A világ a mi szemünkkel - címmel a színház első emeleti társalgójában. A fénykép kiállítással, a fogyatékkal élők mindennapjait szeretnének bemutatni. A nappali foglalkoztatóban eltöltött órákat, hogyan dolgoznak, teszik magukat ezzel hasznossá és a szabadidejükben hogyan szórakoznak, élik meg a mindennapjaikat.

A színházba látogatók ezeket az órákat Lengyel Tamás fényképein keresztül ismerhetik meg. A szervező hangsúlyozta, hogy ezzel a kiállítással szeretnének leküzdeni a fogyatékosokkal kapcsolatos előítéleteket és elfogadtatni másokkal az ilyen helyzetben lévőket.

A Veszprém megyei ÉFOÉSZ Színház november 26-án mutatja be: Az aranycsapat-című gálaműsorát. Somogyi Ildikó szervező, a gálával kapcsolatban azt emelte ki, hogy erre a bemutatkozásra több mint egy éve készültek a fiataljaik és a fellépés apropóját az adta, hogy idén 35 éves s szövetségük.

Ezt a musicalt először a Madách Színházban mutatták be, most a megyében élő értelmi fogyatékos fiatalok vállalták a főszerepeket. Nagyon nagy dolog számukra az, hogy ezt a Petőfi Színházban tehetik meg. Mert a fogyatékkal élőknél rendkívül fontos az, hogy érezzék a szeretetet, amit ők is bőséggel szeretnek átadni a környezetüknek.

A színház társulata november 4-én mutatja be Molnár Ferenc: A testőr - című komédiát. A darabot először 1910-ben Budapesten a Vígszínházban mutatták be. A több mint egy évszázad alatt nagyon jelentős azoknak a sora, akik eljátszották a darabban a főszerepeket. Többek között ilyen volt Csortos Gyula, Darvas Iván, vagy Rutkai Éva.

Molnár Ferenc a darabjában minden olyat felvonultat, ami a nézők számára érdekessé teheti a történetet. A frappáns cselszövést, az elképesztő dialógusokat, a sok-sok humort és a félreértéseket. A cselekmény során a féltékeny férj vissza akarja hódítani a feleségét, ezért testőrnek adja ki magát. El is kezdi a nagy ötletének a megvalósítását, a „visszaszerző hadműveletet”…

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.